Se og rediger balancen på afspadseringskontoen

Læs og forstå din flexbalance, se fremtidige afspadseringsanmodninger og hvordan du laver manuelle reguleringer til afspadseringskontoen.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer, der ønsker at administrere afspadsering og overarbejde i Planday.

Oversigt over balancen for alle Aspadseringskonti

Hvis du vil se saldoen på dine medarbejderes Afspadseringskonti, kan du gå til Vagtplan > Fraværskonti > Afspadseringskonti. I Filtre kan du vælge specifikke afdelinger og personalegrupper hvis ønsket.

Sådan eksporterer du en Flexrapport

Hvis du ønsker at trække en rapport over dine medarbejderes afspadseringskonti, kan du gå til Vagtplan > Fraværskonti > Afspadseringskonti. Først skal du tilføje filteret Kontonavne hvor du vælger de relevante Afspadseringskonti. Tryk derefter på knappen Eksportér. Dette vil give dig en oversigt over alle Afspadseringskonti og deres saldi pr. medarbejder i et Excel ark.

Hvis du vil have alle detaljerne om de overførte timer samt saldoen i en rapport, skal du gå til Vagtplan > Fraværsanmodninger. Vælg et datointerval, en status og i filtrene vælger du de Afspadseringskonto du ønsker en rapport over. Klik på Eksport > Flexrapport. Vælg datointervallet, og sæt kryds ved "Gruppér pr.medarbejder". Vælg de afdelinger, som du vil have med i rapporten. Til sidst klikker du på Eksporter data.

Se dine medarbejderes overtid og afspadsering

Du kan også se fremtidige balancer ved at gå til medarbejderens individuelle profil. Du finder oversigten ved at gå til Medarbejdere > vælge en medarbejder > Rediger > Afspadsering.

I følgende eksempel har medarbejderens afspadseringskonto 0 timer til at starte med. Medarbejderen bliver planlagt til 4 timers overarbejde og vagten bliver godkendt.

Dags dato (godkendt): Alt som er godkendt til og med dags dato.

I alt (godkendt): Alt som er godkendt til og med dags dato, samt godkendte timer som er lagt ind i fremtiden.

Dags dato (godkendt og anmodet): Alt som er godkendt til og med dags dato, samt alt som er anmodet om til og med dags dato.

I alt (godkendt og anmodet): Alt som er både godkendt og anmodet om, både tilbage i tiden og i fremtiden.

💡 Bemærk, at en ikke-godkendt overtids-/afspadseringsvagt her kaldes anmodet.

Vær opmærksom på, at de timer, der vises her, repræsenterer antallet af timer i skemaet med specifikke vagttyper, der er valgt under Indstillinger > Fravær > Generelt > Vagttyper for konti for afspadsering. Her kan du vælge, hvilke vagttyper der føjer til saldi (overarbejdsvagter), og hvilke der trækker fra saldi (afspadseringsvagter).

Sådan justerer du balancen manuelt

Hvis du ønsker at lave manuelle reguleringer på en medarbejders afspadseringskonto, kan du foretage justeringer i medarbejderens individuelle profil. Gå ind i medarbejderens profil > Afspadsering > Opret.

Type: Her skal du vælge hvilken type regulering du ønsker at oprette, Afspadsering, Overtid eller en almindelig regulering. En almindelig regulering er oftest anvendt, og bruges f.eks. når du udbetaler en timerne fra afspadseringskontoen.

Dato: Hvis du vil angive en dato for hvornår reguleringen fandt sted, kan du skrive det her.

Varighed: Her angiver du varigheden af den manuelle justering i timer eller minutter. Hvis du laver en regulering og du ønsker at trække timerne fra, skal du sætte et "-" foran tallet.