Fakturering - FAQ

Her finder du informationer om indholdet af din faktura, hvordan du ændrer betalingsadresse og andre ofte stillede spørgsmål.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For kontoadministratorer. Du kan finde mere information om tilgængelige betalingsmuligheder i artiklen Hvad er mine betalingsmuligheder?.

Hvor finder jeg mine fakturaer?

Hvis du er logget på Planday på en computer skal du gå til dit navn/profil i øvre højre hjørne og vælge Konto > Fakturaer. Du kan se betalingsstatus for dine fakturaer og du har også muligheden for at downloade dine fakturaer enkeltvis.

Dine fakturaer bliver også sendt til dig som PDF in en email på den angivne faktureringsadresse - uafhængigt af hvilke betalingsmetode du har valgt.

Hvordan er min faktura bygget op?

• Der sendes en faktura til den faktureringsemailadresse, du har oplyst.

• Under Detaljer i højre side finder du fakturanummer, dato, kundenummer og forfaldsdato.

• Herunder finder du en liste over omkostningsposter med abonnements- og brugergebyrer. Hvis du bruger SMS-funktioner, vil der blive opkrævet SMS-gebyrer

• Hvis du ikke har oprettet en automatisk betalingsmulighed, kan du overføre det skyldige beløb til den konto, der er angivet nederst på fakturaen

Hvordan fungerer betalingen af brugerlicenser?

I Planday er brugere (medarbejdere) afregnet i blokke af 5 (i henhold til de generelle betingelser). Det betyder f.eks. hvis du har 6 brugere at du betaler for 10 brugerlicenser.

Hvis du øger antallet af dine medarbejdere, afspejles det automatisk i dine fakturaer. Det samme gælder, hvis du reducerer antallet. Det betyder: Du skal deaktivere medarbejdere inden den sidste dag i din faktureringsperiode, så reduktionen tages i betragtning i den efterfølgende faktura.

💡 I Starter-pakken er mindstebrugerantallet 5, i Plus-pakken er mindstebrugerantallet 10 (for aftaler oprettet efter 10/5/2023, førhen 20). I Pro-pakken er minimumsantallet 50 brugere.

Hvis du har årlig fakturering, bedes du sende en e-mail for at indberette en stigning i antallet af brugere til:

Hvordan fungerer faktureringen af ekstra brugere?

Hvis du tilføjer ekstra brugere under en allerede faktureret periode, vil du se beskrivelsen Additional Users på din næste faktura, der viser beløbet for de nyligt tilføjede brugere.

Eksempel:

• I din faktura for marts måned var du blevet opkrævet for 20 brugere.

• Den 15. marts - under den betalte faktureringsperiode - tilføjer du 6 yderligere (aktive) brugere til Planday. Eftesom brugere faktureres i blokke af fem, bliver de 6 brugere rundet op til 10 brugere.

• I fakturaen for april vil du derfor blive opkrævet med tilbagevirkende kraft for disse 10 brugere fra 15. til 31. marts: Du finder dette som en omkostningspost på første side af fakturaen* og mere detaljeret på anden side af fakturaen.
    *Antallet af brugere på første side kan være rundet op eller ned.

• Den detaljerede beregning:
    → Opkrævning af brugere pr.måned (beløbseksempel): DKK 31,50
    → Antallet af ekstra brugere: 10
    → Prisen for hele måneden: 10*DKK31,50 = DKK 315
    → Antallet af dage endnu ikke faktureret (15.marts - 31.marts): 17
    → Pris for 17 dage: DKK 315/31 dage (Marts)*17 = DKK 172,74

• Du vil også blive opkrævet for 30 brugere i fakturaen for april.

💡 Bemærk: Hvis du deaktiverer medarbejdere i en faktureringsperiode, der allerede er faktureret, ændres faktureringen ikke med tilbagevirkende kraft. For den efterfølgende faktura - uanset antallet af aktive medarbejdere i den foregående regnskabsperiode - beregnes det respektive antal aktive medarbejdere i begyndelsen af faktureringsperioden.

Uventede omkostninger dukker op på min regning. Hvad er årsagen til dette?

• Brugerbetaling – Bemærk, at brugere opkræves i intervaller på 5. Du kan finde flere oplysninger i bemærkningerne ovenfor.

• Yderligere brugere – Denne omkostningspost vedrører brugere fra den foregående regnskabsperiode, som er efterreguleret. Eksempel: I din faktura for marts måned var du blevet opkrævet for 20 brugere. Den 15. marts havde du tilføjet 10 yderligere (aktive) medarbejdere. I fakturaen for april vil du derfor blive opkrævet med tilbagevirkende kraft for disse 10 brugere fra 15. til 31. marts. Du vil også blive opkrævet for 30 brugere i fakturaen for april.

⚠️ Bemærk: Hvis du deaktiverer medarbejdere i en faktureringsperiode, der allerede er faktureret, ændres faktureringen ikke med tilbagevirkende kraft. For den efterfølgende faktura - uanset antallet af aktive medarbejdere i den foregående regnskabsperiode - beregnes det respektive antal aktive medarbejdere i begyndelsen af faktureringsperioden.

• Hvis du bruger SMS-funktionen (f.eks. ved at sende påmindelser eller notifikationer), gælder SMS-taksterne hos Plandays mobiltelefonselskab i henhold til kontrakten. Hvis du er uenig i antallet af SMS’er eller beløbet, er du velkommen til at kontakte os pr. e-mail på:

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via e-mail på:

Angiv venligst præcis, hvad du er bekymret over, og angiv den pågældende faktura/det pågældende fakturanummer.

Hvordan kan jeg ændre min faktureringsadresse?

Gå til din Konto > Oversigt > Fakturerings- og kontaktoplysninger og tryk på Rediger.
Her kan du ændre din fakturerings-e-mail eller tilføje flere.

Hvordan kan jeg ændre mit virksomhedsnavn på mine fakturaer?

Send os gerne en mail og angiv dit firmanavn, dit kundenummer og de ønskede oplysninger til:

Hvis momsnummeret eller CVR-nummeret er blevet ændret, er det nødvendigt at oprette en novationsaftale. Til dette formål har Planday brug for følgende oplysninger fra den afgående og den indgående part:

• Virksomhedens navn

• CVR nummer / moms. ID-nummer

• registreret virksomhedsadresse

• ejerens eller den underskriftsberettigedes fulde navn og kontakt-e-mailadresse.

Angiv også den nye e-mailadresse til fakturering.

Når alle oplysninger er indsendt, opretter Planday en novationsaftale og sender den til dig til elektronisk underskrift. Ændringerne vil blive gennemført efter underskrivelsen.

Hvad sker der, når jeg ikke betaler min regning?

I dette tilfælde modtager du en påmindelse fra Planday på den angivne faktureringsemail. Du vil modtage dem henholdsvis ca. 8 og 16 dage efter forfaldsdatoen.

Tidligst efter den anden påmindelse vil administratorer modtage en advarsel i portalen, der informerer dem om, at der er udestående betalinger, og hvornår en betaling skal være foretaget, før din Planday konto bliver spærret.

Hvad kan jeg gøre når min Planday konto er spærret?

I så fald skal du kontakte vores supportteam. Du vil få oplyst årsagen til spærringen, hvilke fakturaer med hvilke saldi der er udestående, og hvilke skridt der er nødvendige for at ophæve spærringen.