Pauser - FAQ

Ofte stille spørgsmål omkring automatiske pauseregler, pauser i vagtplanen og pauser i stempeluret.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Leder du efter mere information omkring hvordan du opsætter pauseregler? Se mere her. Læs også mere om Pauser i stempeluret.

Pauseregler / automatiske pauser

Hvorfor har jeg 1 times pause når min pauseregel kun er på 30 minutter?

Årsagen til dette er normalt, når der er 30-minutters pauser på vagter i skabelonen, og du også bruger automatiske pauser. Når du anvender skabelonen, vil systemet registrere en pause på 1 time.

For at løse dette skal du:

• Slette pauserne i skabelonen ved at gå til Vagtplan> Skabelon > Rediger skabelon > rediger den relevante vagtplanskabelon.

• Slette pauserne på vagterne der er anvendt i vagtplanskabelonen.

Hvordan ændrer jeg en automatisk pause på en vagt?

Sådan ændres en automatisk pause på en vagt:

• Vælg den vagt, du vil ændre den automatiske pause for.

• Gå til fanen Pauser.

• Skift varigheden af pausen.

• Hvis du vil slette den automatiske pause helt, skal du fjerne markeringen.

Den automatiske pause er ikke tilføjet vagten. Hvorfor?

Du kan checke følgende:

• Måske prøver du at anvende en vagttype som ikke inkluderer pauser. For at checke dette skal du gå til Indstillinger > Vagtplan > Vagttyper og checke om Pauser er valgt til under vagttype indstillingerne.

• Gå til Indstillinger > Vagtplan > Pauseregler > check om pausen kan tilføjes til personalegruppen/afdelingen/medarbejdertypen som du er ved at ændre vagten for og se også om længden af vagten er passende ift. at få pause.

• Hvis du bruger stempelurspauser, skal du være opmærksom på, at de automatiske pauser, der anvendes via pausereglerne, bliver tilsidesat, hvis stempelurspauserne også er aktiveret for den samme afdeling.

• Når du opretter en vagtplanskabelon, vises de automatiske pauser ikke i skabelonerne.

• Det er muligt, at en vagtplanlægger har fjernet den automatiske pause fra vagten. Du kan kontrollere dette ved at gå til Vagtplan > Værktøjer > Vagtplanshistorik, finde den relevante vagt og klikke på den for at se dens status.

Alternativt kan du redigere vagten i vagtplanen og klikke på historik for at se om en pause er blevet opdateret eller fjernet.

Hvordan kombinerer jeg flere automatiske pauseregler?

Du kan kombinere flere pauseregler, men der nogle ting du skal være opmærksom på i opsætningen. Læs mere om dette i afsnittet kombination af pauser.

Manuelle pauser

Hvordan tilføjer jeg en pause til en vagt i vagtplanen?

Hvis du ikke kan tilføje en pause til en vagt med en vagttype, skal du sikre dig, at vagttypen inkluderer pauser under Indstillinger > Vagtplan > Vagttyper > tjek, om indstillingen Pause er krydset af i vagttypens indstillinger.

Med manuelle pauser har du fuld kontrol og fleksibilitet til at overskrive de automatiske pauser eller tilføje pauser til de automatiske pauser. Du kan tilføje manuelle pauser fra vagt til vagt direkte i vagtplanen.

Sådan tilføjer du en manuel pause til en vagt:

• Gå til din vagtplan og vælg den vagt, du vil tilføje en pause til.

• Vælg fanen Pauser.

• Hvis du finder en vagt, hvor der allerede er anvendt automatiske pauser, kan du eventuelt fjerne markeringen af Automatiske pauser for at deaktivere den.

• Vælg Tilføj pause(+)-knappen og tilføj start- og sluttidspunktet

• Du kan også tildele flere pauser til vagten.

• Husk at trykke Gem

💡 Det er også muligt at tilføje en manuel pause, når du opretter en vagt.

Betalte og ubetalte pauser

Kan jeg kombinere både betalte og ubetalte pauser på samme vagt?

Ja. Du kan kombinere betalte og ubetalte pauser på vagter enten ved at oprette og anvende pauseregler eller ved at tilføje pauserne manuelt på vagten.

Hvordan ændrer jeg en betalt pause til en ubetalt og omvendt?

Gå til vagtplanen og åben den relevante vagt.

• Klik på fanen Pauser nederst i vagten.

• Skift pausen Betalt pause.

• Husk at trykke Gem.

Hvis pausen kommer af en automatisk pauseregel, er du nødt til at lave ændringerne i pausereglerne. For at gøre dette skal du gå til Indstillinger > Vagtplan > Pauseregler > rediger reglen og klik Betalt eller Ubetalt under Type.

Hvordan ser betalte og ubetalte pauser ud i løndataeksporten?

Ved brug af både betalte og ubetalte pauser, er det vigtigt at kunne adskille disse fra hinanden i løndataeksporten.

• En ubetalt pause vil blot hedde Pause og under beløbet kan du se, at værdien er negativ, så pausen fratrækkes lønnen.

• En betalt pause vil vises som Pause (Betalt) og værdien vil være 0, da betalingen indgår i lønnen.

Se et eksempel herunder:

1. Summen af pauser. Her 1 time og 25 minutter. (0,25 i decimaler)

2. Ubetalt automatisk pause på 30 minutter, opsat under Indstillinger.

3. Betalt automatisk pause (ekstra pause) på 30 minutter, efter 6 timer.

4. Betalt manuel pause, fra 18:00 til 18:15, tilføjet direkte på vagten.

💡 Tidsangivelser angives i løndataeksporten i kolonnen Antal i decimalform. Eksempel: 30 minutter = 0,50.

Pauser i stempeluret

Kan min virksomhed benytte pauser i stempeluret?

Ja, hvis jeres virksomhed bruger Stempelur, kan du give dine medarbejdere mulighed for at stemple ind og ud af pauser ved brug af Stempelur funktionen. Læs mere om hvordan du opsætter pauser i stempeluret her.

Bemærk, at pauser i stempeluret som standard er ubetalte, men at de manuelt kan ændres til betalte.

Hvad sker der hvis jeg har tilføjet en manuel pause på en vagt og samtidig bruger stempelurspauser?

En manuel pause vil altid forblive på vagten så længe stempelurspausen ikke overlapper med den manuelle pause.