Generelle ressourcer
Profilindstillinger
Hvordan fungerer multifaktorgodkendelse (MFA)?

Lær hvordan du konfigurerer og benytter multifaktorgodkendelse (MFA) i Planday.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne funktion er kun tilgængelig for Planday administratorer.

Se også Profil indstillinger for at lære mere.

Hvad er multifaktorgodkendelse (MFA)

Multifaktorgodkendelse føjer et ekstra sikkerhedsniveau til din konto og hjælper med at beskytte mod uautoriseret adgang.
Udover brugernavn og adgangskode kan du vælge at sætte yderligere godkendelsesmetoder/autentifikationsmetoder for at styre hvordan dine medarbejdere modtager en verifikationskode når de logger på Planday.

Aktivér eller deaktivér MFA i Planday

Bemærk venligst, at MFA ikke er aktiveret som standard.

Gå til Indstillinger > Sikkerhed > Multifaktorgodkendelse for at konfigurere MFA i Planday.

Du kan vælge hvilken godkendelsesmetode du ønsker at aktivere i Planday ved at vælge aktiver eller deaktiver i højre side (Godkendelsesapp eller SMS).

Hvis du deaktiverer en multifaktor-godkendelsesmetode i Planday, vil det fjerne adgangen for alle medarbejdere der har benytter MFA på deres profil. Hvis du har aktiveret en ekstra metode, skal dine medarbejdere, næste gang de logger på Planday, konfigurere MFA igen med den resterende godkendelsesmetode, du har tilladt.

Login med MFA

Her er, hvordan det fungerer:

• Trin 1 – Ved log-in, indtast dit brugernavn og adgangskode. Du vil blive spurgt om at konfigurere en MFA metode.

• Trin 2 – Vælg din foretrukne godkendelsesmetode. Planday tilbyder to muligheder:

• Mulighed 1: SMS - Angiv et telefonnummer (det behøver ikke være samme nummer som i Planday) for at modtage en SMS med en kode. Brug koden til at verificere kontoen. Du betaler ikke for SMS i forbindelse med MFA.

• Mulighed 2: Godkendelses-app - Scan den givne QR code med en godkendelses-app eller indtast manuelt opsætningskoden i appen. Brug den genererede 6-cifrede kode fra godkendelses-appen til at verificere din konto.

• Trin 3 – Næste gang du logger ind skal du indtaste koden sendt til dig gennem SMS eller ved brug af godkendelses-app for at gennemføre login.

Husk indstillinger til næste login

Du kan vælge muligheden ☑️ Husk mig i 30 dage når du bruger MFA.

Hvis indstillingen er valgt, vil du ikke blive bedt om at bruge MFA i 30 dage. Dette gælder også, hvis du bruger den samme konto på flere enheder.

Hvis denne mulighed ikke er valgt, vil du blive bedt om at logge ind med brugernavn, adgangskode og godkendelseskode igen ved dit næste login.

Sådan nulstiller du MFA for en medarbejder

Som en administrator eller HR manager, kan du nulstille MFA konfigurationen for en medarbejders konto, hvis medarbejderen oplever problemer med godkendelsen ved login eller ikke kan få deres kode. Medarbejderen bliver nødt til at konfigurere deres MFA igen næste gang de logger på Planday efter at have nulstillet deres MFA.

For at gøre dette, skal du gå til Medarbejdere > vælg medarbejderen > Rediger > Brugerhandlinger > Nulstil multifaktor godkendelse.