Bruk Planday som ansatt
Din Planday-konto
Synkroniser din kalender med Plandays app (iOS)
Oppdatert over en uke siden

Hvordan fungerer synkronisering av iOS-kalenderen?

Ved å bruke Plandays synkroniseringsfunskjon av iOS-kalender kan vaktplanen konfigureres til å vises sammen med din private kalender. Kalenderen kan konfigureres til å oppdatere seg etter en fast plan, eller manuelt. For å endre synkroniseringsplanen, gå til Innstillinger > Passord og kontoer (eller Innstillinger > Kalender > Kontoer avhengig av iOS-versjon) og juster innstillingene for «Hent nye data» for Planday etter ditt ønske.

Merk at synkroniseringen ikke er umiddelbar, og at vaktene man legger til ikke nødvendigvis kommer opp med én gang. Derfor anbefaler vi at man bruker denne funksjonen sammen med selve Planday-appen for å holde seg oppdatert.

Konfigurer synkronisering for iOS-kalender

Logg først inn i Planday-appen for iOS for å synkronisere vakter med kalenderen. Følg deretter disse stegene:

• Gå til Konto > Innstillinger og personvern > Innstillinger.

• Trykk på «Synkroniser»-knappen til høyre for «Synkroniser med kalender».

• Trykk på alternativet «Synkroniser med kalender» når dette valget kommer opp.

• Velg «Vis hendelser» for å åpne iOS-kalenderen, eller «Ferdig» for å avslutte.

Vaktene vil nå bli lagt til i kalenderen, og kan finnes i seksjonen «Abonnert» under «Kalendere».

Oppdater kalenderen

• Åpne iOS-kalenderappen.

• Velg kalendere nederst på skjermen.

• Dra ned listen for å oppdatere.

Ved problemer med synkronisering av kalenderen anbefaler vi å ta kontakt med Apples kundestøtte her.

Synkronisering med andre kalendere

For å synkronisere med andre kalenderapper som Google Kalender, må du først hente frem URL-en til Planday-kalenderen din. Det gjør du på følgende måte:

• Gå til Konto > Innstillinger og personvern > Innstillinger.

• Trykk på «Synkroniser»-knappen til høyre for Synkroniser med kalender.

• Trykk på alternativet «Kopier kalender-URL» når dette valget vises.

Avhengig av hvilken kalender du har valgt, vil kanskje det neste trinnet kreve at du bruker en datamaskin for å registrere Planday-kalenderens URL i din kalender. Hvis du har problemer med å finne dette alternativet i kalenderen din, kan det være lurt å sjekke hjelp og veiledning for kalenderprogrammet du bruker.

Google Kalender

Som et eksempel legges Planday-vaktene til i en Google Kalender ved å bruke denne kalenders URL. Først kopieres URL-en som vises under Apple-enhetens innstillinger som vist ovenfor. Deretter må Google Kalender åpnes på datamaskinen, som i dette tilfellet er en MacBook. Det finnes flere måter å sende kalenderens URL fra telefonen til datamaskinen på, for eksempel i en meldingsapp, via e-post eller ved å kopiere den manuelt. I Google Kalender, like ovenfor «Mine kalendere», klikk på «+»-knappen, og velg deretter alternativet «Fra URL».

Når kalenderens URL skal legges til i Google Kalender, må det legges til https:// i begynnelsen av URL-en. Gjøres ikke dette, kommer det opp en melding som sier at URL-en er ugyldig.

Når dette trinnet er fullført, vil Planday-vaktene vises i Google Kalender.