Använd Planday som anställd
Ditt schema
Sälj, byt och överlämna ditt arbetspass
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du klickar in på ett av dina tilldelade arbetspass har du möjligheten att sälja, byta och överlämna passet. Här följer en kortare förklaring för dig som medarbetare till vad det innebär och hur du kan komma till att använda dessa funktioner i framtiden:

A picture containing text, screenshot, iPod, electronics

Description automatically generated

• En bytesförfrågan låter dig byta arbetspass direkt med en kollega. Din kollega får ta över ditt pass, du får deras. Perfekt för dig som tycker om att byta till dig en tidigare morgon mot med en kollega som föredrar att arbeta kvällar.

• En överlämningsförfrågan låter dig lämna över passet direkt till en kollega utan att ersätta det. Använd det här när du har en specifik person i åtanke som kan ersätta dig när du inte har möjlighet att komma till jobbet.

• När du säljer ditt arbetspass så läggs det ut till försäljning, vilket ger dina kollegor chansen att ansöka om det själva. Om du har många kollegor i liknande roll kommer det här alternativet att ta bort besväret för din chef att hitta en ersättare när du inte kan arbeta.

Graphical user interface, application

Description automatically generated

Viktigt att notera är att i alla dessa scenarier kommer arbetspasset att förbli ditt tills det att en chef godkänner din begäran.

Ett arbetspass som väntar på godkännande kommer att visas upp med en väntande ikon. För att avbryta din ansökan, klicka in på arbetspasset och tryck på Avbryt.

Graphical user interface