Kom igång
De första stegen för anställda
Planday för anställda - en introduktion till webbversionen

I den här artikeln får du en översikt över alla huvudfunktioner när du använder Planday på en dator / via en webbläsare.

Anton E avatar
Skrivet av Anton E
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

🎯 För anställda som är nya hos Planday, läs gärna Planday App Guide för medarbetare.

Välkommen till Planday! Den här guiden visar var du hittar de viktigaste funktionerna när du använder Planday på din dator.

För att logga in på Planday via en webbläsare går du till ditt företags portal-URL och anger ditt användarnamn och lösenord. Detaljerade instruktioner om hur du registrerar dig i Planday finns i artikeln Logga in på Planday.

Du ser tre flikar i menyraden uppe till vänster: Hem (instrumentpanelen), Schema och Medarbetare. Till höger om dessa ser du rullgardinsmenyn Hjälp, dina Meddelanden samt din Profil. Vi går igenom nyckelområdena nedan.

Hem (förstasidan)

Från Hem kan du snabbt se om du har några pågående åtgärder som kräver din uppmärksamhet. Det kan handla om arbetspass som du vill ge till kollegor eller bytesförfrågningar från kollegor som kräver ditt samtycke innan en chef kan ta ställning.

Härifrån kan du också se alla Nyheter som din chef har publicerat, inklusive framtida Händelser. För evenemang som kräver deltagande kan du här ange om du kommer delta eller inte.

Se ditt schema

Klicka på Hem → Ditt schema för att se en detaljerad vy av ditt arbetsschema.

Beroende på hur din arbetsgivare ställer in Planday, kan du få en överblick av de pass du har arbetat, rastavdrag och din förväntade utbetalning. Från den här sidan kan du också se statusen för de arbetspass som du har ställt in för byte eller har lagt ut till försäljning.

Ange din tillgänglighet

Under Hem → Din tillgänglighet kan du uppge dina preferenser för ledighet för att informera din manager om / när du är öppen för att ta fler arbetspass. Du kan ange tillgänglighet för specifika dagar eller flera dagar samtidigt.

⚠️ Observera att detta inte är samma sak som att begära ledighet. Din chef kan fortfarande schemalägga dig på en dag som du har markerat som otillgänglig. Tillgänglighet ger dem endast information om dina preferenser när de schemalägger dig.

image

Få en överblick över din frånvaro

Såvida din arbetsgivare har aktiverat funktionen, kan du göra dina semester- eller frånvaroansökningar från webbsidan genom att gå till Hem → Din Frånvaro. När du har ansökt semester kan din chef godkänna eller avslå din begäran.

⚠️ Om du är osäker på dina semester- och övertidskonton rekommenderar vi att du diskuterar det med din chef / arbetsgivare, eftersom användningen varierar från företag till företag.

Se dina lönebesked

Om din arbetsgivare har gjort lönebeskeden tillgängliga i Planday, så hittar du dem under Hem → Lönebesked. Här kan du se aktuella samt tidigare lönebesked med möjlighet att ladda ner dem som referens.

Se dina medarbetares scheman

Öppna Schema → Schema för att se hela schemat för varje avdelning du har åtkomst till. Som standard visas ett veckoschema, men din arbetsgivare kan ha aktiverat andra vyer. Härifrån kan du också se vem du arbetar med eller hitta medarbetare som kan vara intresserade av att byta pass med dig.

Om din arbetsgivare har aktiverat funktionen Kontraktsregler, ser du en visuell indikator på din bild / dina initialer i schemat. Håll muspekaren över denna för att se hur många timmar du är schemalagd att arbeta i förhållande till ditt kontrakt.

Få en överblick över ditt team

Under Anställda-vyn ser du information om dina medarbetare som din arbetsgivare har gjort tillgänglig. Beroende på ditt företags sekretessinställningar visas dina medarbetares e-postadresser, telefonnummer och / eller födelsedagar här. Du kan också skicka ett direktmeddelande till en kollega härifrån.

⚠️ Om du är orolig för sekretessen för din personliga information i Planday, rekommenderar vi att du diskuterar detta med din arbetsgivare.

Se delade dokument

Om din arbetsgivare laddar upp dokument i Planday, hittar du dem genom att gå till Medarbetare Dokument. Du kan till exempel hitta handböcker för anställda eller utbildningsmaterial som de kan ha laddat upp i det här sektionen.

Kommunicera med ditt team

Tryck på meddelandeikonen (det lilla kuvertet) för att hitta all din kommunikation med medarbetare och chefer i Planday och för att se alla dina tidigare och aktuella meddelanden.

Redigera din profil

Vill du redigera din profil, så klicka på ditt namn uppe till höger i portalen. Här kan du redigera ditt användarkonto samt logga ut ur Planday. Du kan även uppdatera ditt användarnamn och lösenord, ändra språk samt uppdatera din personliga information. Kom ihåg att klicka Spara längst ner på sidan för att behålla dina ändringar.