Månedsløn og timeløn
Sådan opretter og redigerer du fast løn i Planday

Læs mere om hvordan du opdaterer dine medarbejderes faste lønninger.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel henvender sig til nye administratorer.

Bliv fortrolig med redigering af medarbejderoplysninger for at bruge denne funktion fuldt ud.

Planday forenkler lønprocessen og tilbyder mange muligheder for at sikre, at dine medarbejdere får den korrekte løn, selv i komplekse situationer. Denne artikel beskriver, hvordan du kan angive faste lønninger til dine medarbejdere. Hvis du vil vide mere om tildeling af timeløn, kan du gå til Sådan opretter og opdaterer du timeløn i Planday.

Angiv en fast løn

Du kan ikke angive fast løn for en periode, hvor lønperioden er låst. For at låse lønperioden op, kan du kontakte vores supportteam.

Du kan anvende en fast månedsløn for en medarbejder i Planday. Det gør du ved at vælge Medarbejdere og derefter trykke på Rediger ud for vedkommendes navn. Vælg fanen Ansættelse > Fast løn > Rediger løn, sådan som det er vist nedenfor.

I redigeringsvinduet kan du indstille følgende:

• Lønsum - Indtast beløbet på medarbejderens faste løn.

• Lønperiode - Lønperioden definerer den periode, i hvilken medarbejderen har ret til det angivne beløb. Specifikationen af din betalingsperiode (som standard: måned) er forudvalgt her. Du kan vælge mellem månedligt, hver anden uge, ugentligt, årligt eller hver 4. uge.

• Gyldig fra - Angiv en dato, hvor denne løn eller ændring skal træde i kraft. Dette er nyttigt hvis du ønsker at indstille en løn for den næste lønningsperiode.

• Forventet arbejdstid - Indstil det forventede antal arbejdstimer pr. lønperiode. Dette bruges til at beregne den daglige omkostning i vagtplanen.

• Lønkode (valgfrit) - Indstil en lønkode, hvis du bruger en lønintegrationsløsning, der kræver disse oplysninger.

​Under Løndata (vist i billedet ovenfor) finder du Lønomkostninger i vagtplanen. Her er det muligt at styre hvordan lønudgifterne til månedslønnede skal fremgå i vagtplanen.

Læs mere om hvordan du kan bruge Allokering af lønomkostninger i vagtplan her.

Vær opmærksom på at de månedslønnede medarbejdere skal have lønsats 0 kr under Ansættelse > Personalegrupper > Lønsats så de ikke registreres med dobbelt løn.

Ser du ikke menuen Løn på medarbejderen, kan det skyldes at medarbejderen du kigger på har samme adgangsniveau som dig.

Opdater en medarbejders faste løn

Hvis du ønsker at opdatere en medarbejders faste løn, skal du klikke på Rediger løn i medarbejderens profil under Ansættelse. Indstil en ny gyldig fra-dato, og klik på Gem.

Hvis den nye gyldig fra-dato er før nogen eksisterende gyldige fra-datoer, bliver du spurgt, om du vil indsætte den nye løn ELLER overskrive de fremtidige lønninger, der er indstillet for medarbejderen.

I eksemplet nedenfor har medarbejderen tjent 30000 kr. om måneden siden 01-01. Hun har en anden fast løn: 32000 kr., som er sat til at starte den 01-05. Hvis du laver en ny opdatering af lønnen:

• 32000 kr.

• gyldig fra dato: 01-03

vil du få følgende besked:

• Hvis du vælger mulighed 1, får medarbejderen32000 kr., indtil den nye løn starter den 01-05.

• Hvis du vælger mulighed 2, får medarbejderen 32000 kr. og ændringen vil overskrive lønnen som starter den 01-05.

Se lønhistorik

Ved at klikke på Historik ved siden af Detaljer, kan du se de ændringer der er blevet foretaget på lønnen.

• 🟢: Den aktive løn er markeret med en grøn cirkel

• 🟡: Hvis der er en fast løn der først er gyldig engang i fremtiden, vil den være markeret med en gul/orange cirkel

• ⚪️: Den inaktive løn er markeret med et gråt symbol