Månedsløn og timeløn
Sådan opretter og opdaterer du timeløn i Planday

Tildel en standardløn til dine medarbejdere via personalegrupper, eller individuelt. Se, hvordan du opdaterer lønnen for flere medarbejdere.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 Denne artikel er til administratorer, der ønsker at tildele og redigere timelønninger for deres medarbejdere. Bliv fortrolig med redigering af medarbejderoplysninger for at få fuldt udbytte af denne funktion.

Planday forenkler lønprocessen og tilbyder mange muligheder for at sikre, at dine medarbejdere får den korrekte løn, selv i komplekse situationer. Hvis du vil vide mere om tildeling af fast løn, kan du gå til Sådan opretter og redigerer du fast løn i Planday.

Angiv en standard timesats på en personalegruppe

Du kan indstille en timeløn eller løn pr. vagt for medarbejdere baseret på den personalegruppe de tilhører.

For at gøre dette, gå til Medarbejdere > Personalegrupper.

Opret en ny personalegruppe via den blå knap i øverste højre hjørne, eller rediger en eksisterende gruppe ved at føre musen henover personalegruppen og klikke på redigerikonet.

Fra Rediger personalegruppe vinduet kan du indstille en standard satstype;
timesats eller løn pr.vagt. Du kan også vælge at angive en lønkode for personalegruppen hvis ønsket.

Når du angiver en standard timesats, skal du være opmærksom på følgende:

• hvis du opretter en ny personalegruppe, vil standard timesatsen blive tildelt alle nye medarbejdere som du tilføjer til denne gruppe

• hvis du allerede har medarbejdere tilføjet til gruppen og du ønsker at give dem den nye standard timesats, skal du følge trinnene i sektionen Opdater flere lønsatser.

Opdater flere lønsatser ved hjælp af personalegrupper

Du kan også bruge Personalegrupper til at opdatere lønsatser for flere timelønnede medarbejdere på én gang.

Det gør du ved at gå til menuen Medarbejdere > Personalegrupper. Derfra skal du holde markøren på linjen over den ønskede personalegruppe, klikke på Rediger helt til højre med blyantsikonet.

Et nyt vindue åbner op hvor kan du kan angive:

• timesatsen

• satstypen

• og definere hvornår ændringen skal være gyldig fra

Når du er færdig klikker du på Gem og derefter Opdater for at lukke.

Se og opdater dine medarbejders lønsatser.

Du kan også vælge at redigere flere af dine medarbejderes lønsatser - på tværs af personalegrupper.
Gå til menuen Medarbejdere > Værktøjer > Rediger lønsatser.

Fra redigeringsvinduet kan du:

• filtrere i oversigten ved at vælge medarbejdertype og/eller afdeling (1)

• se dine medarbejderes fremtidige lønsatser (2)

• se eller redigere dine medarbejderes lønsatser (3)

• ændre gyldig fra datoen hvis ønsket (3)

• vælge de medarbejderes timesatser du ønsker at redigere længst til højre (4)

Når du har indtastet ændringerne, klik Få forhåndsvist og opdater (x) lønsatser (5).

Dette åbner et nyt vindue med en forhåndsvisning af de ændringer du har lavet. Når du er klar, klik på Opdater lønsatser.

Du kan til enhver tid bruge oversigten til at se dine medarbejderes fremtidige lønsatser eller ved at gå til deres medarbejderprofil under Satshistorik.

Dette værktøj er især nyttigt, når du som virksomhed skal indtaste de årlige lønstigninger.

Angiv eller rediger en timesats for en medarbejder

For at anvende timeløn skal du først tildele en personalegruppe (jobrolle) til din medarbejder. Du kan lære mere om personalegrupper her.

Når medarbejdere føjes til en personalegruppe, får de den standardtimeløn, der er indstillet for denne gruppe.

Du kan redigere en medarbejders timeløn ved at navigere til Medarbejdere > klikke på medarbejderens navn > redigere personalegruppen, angive en løn og vælge en gyldig fra-dato.

Løntillæggene vil blive anvendt på den løn, der er indtastet i feltet ovenfor. Vær opmærksom på, hvis du vælger satstypen Løn pr. vagt, gælder tillæggene ikke på disse.

Du kan også ændre den individuelle timesats fra medarbejderens fulde profil / medarbejderkort. Gå til Medarbejdere, tryk derefter på Rediger ud for medarbejderens navn og vælg fanen Ansættelse i top-menuen:

Her finder du de personalegrupper medarbejderen er tildelt. Hver af disse personalegrupper skal have en lønsats for at der kan beregnes løn for alle medarbejderens timer. Dette redigeres ved at klikke på den lille blyant i højre side, ud fra hver personalegruppe.

Her kan du redigere lønsatsen til den enkelte medarbejder, som vil være gældende når medarbejderen har en vagt i denne personalegruppe. Husk at sætte en gyldig fra dato, så den nye lønsats gælder fra den korrekte dato.

Hvis du ikke kan se timelønnen for en medarbejder, må det være fordi, medarbejderen har samme adgangsniveau som dig (f.eks. en administrator, der redigerer en anden administrators løn).

Se satshistorik

I satshistorikken kan du finde information omkring hvem der har ændret en medarbejderes timesats, hvornår den er blevet ændret og hvad den seneste sats har været.

Gå til Medarbejdere > rediger medarbejder > vælg Ansættelse fanen > Personalegrupper. Rediger personalegruppen og se satshistorikken ved at klikke på fanen til højre for Detaljer.