Overgang til de nye fraværskontoene
Oppdatert over en uke siden

Hvis du allerede bruker Plandays fraværsmodul, og du vil bytte til å bruke de nye opptjente fraværskontoene, har du følgende alternativer:

• Anbefalt av Planday: Gjør overgangen når det nye ferieåret begynner. Du trenger bare å overføre forespørsler som allerede er gjort for det kommende året.

• Gjør overgangen en gang i løpet av ferieåret: det kan hende du må justere gjeldende saldo for hver ansatt individuelt og overføre forespørsler mellom skjæringsdatoen og slutten av ferieåret (eventuelt også neste år)

Følg trinn-for-trinn-veiledningen nedenfor, for å gå over fra nåværende/gamle fraværskontoer til de nye opptjente fraværskontoene.

1. Innstillinger i den gamle kontotypen:

1. Under Innstillinger > Fravær> Kontotyper > Rediger kontotype, må du fjerne «opprett automatisk» og «forny automatisk» fra gjeldende/gamle fraværskontoer.
      Dette betyr at det ikke opprettes flere kontoer for denne kontotypen og at eventuelle ubrukte kontoer automatisk slettes.

2. Opprett en ny kontotype med de bestemte vilkårene og retningslinjene

3. Opprett nye kontoer for dine ansatte, med valgt startdato og korrekt startsaldo for dine ansatte.

1. Sett startdatoen for kontoene til ønsket transittdato.
      Dersom kontoen starter midt i et ferieår, må du huske å legge inn brukt fravær på kontoene deres, eller tilpasse startsaldoen etter fravær brukt før transittdato, for å sikre at brukte fraværsdager blir trukket fra saldoen.

4. Fra Vaktplan > Fraværsforespørsler > Eksporter, eksporter de ventende og godkjente fraværsforespørslene fra transittdatoen og utover, fra den gamle fraværskontoen.

5. Avslå disse fraværsforespørslene og opprett deretter en ny forespørsel for samme periode og ansatt på de nye kontoene

1. alternativet for å la den ansatte få vite at deres forespørsler ikke blir avvist, men heller flyttet til den nye kontoen (en kommentar kan legges til når en forespørsel avvises).

6. Ugyldiggjør de gamle kontoene:

1. Hvis transittdatoen er midt i et ferieår, må du endre sluttdatoen for de gamle kontoene til transittdatoen (datoen der de nye kontoene starter). Dette kan gjøres fra Vaktplan > Fraværskontoer > Rediger kontoer > endre sluttdato.

Når trinnene ovenfor er fullført, er du og dine ansatte klare til å begynne å bruke de nye opptjente fraværskontoene.