Schemafilter

Lär dig hur du filtrerar schemat för att lättare hitta specifika arbetspass och göra din schemaläggning mer effektiv.

Saad Saeed avatar
Skrivet av Saad Saeed
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med schemafilter kan du hitta specifika arbetspass, kollegor eller personalgrupper i ditt schema. Filter kan tillämpas på alla vyer och tidsintervall i schemat.

Filter-knappen finner du längst upp till höger på schema-sidan. Om du klickar på den visas en drop down-meny till höger på skärmen, som visar alla tillgängliga filter.

Du kan använda följande filter i schemat:

• Anställda - Hitta arbetspass för enskilda eller flera anställda i schemat.

• Funktioner - Filtrera schemat efter funktioner.

• Personalgrupper - Filtrera utifrån personalgrupper.

• Arbetspasstyp - Med denna inställning kan du filtrera arbetspass efter olika arbetspasstyper, som t.ex. Normal, Sjuk, Frånvaro.

• Status - Detta låter dig filtrera arbetspass utifrån status, som Ledigt, Begärd, Inte begärd, Tilldelat, Godkänt ochTill salu.

• Schematider - Ange start- och sluttider som det ska filtreras efter. Till exempel kan du skriva 8 i Från för att visa alla arbetspass från kl 08.00 på morgonen.

• Kompetenser - Hitta arbetspass som är kopplade till en specifik kompetens. Detta är en valfri funktion.

Flera filter kan väljas samtidigt, för att ytterligare sortera de arbetspass du vill se. Du kan också välja att skriva ut schemat, med valda filter, genom att gå till Verktyg > Skriv ut schema.

Du har även ett alternativ som möjliggör att dölja tomma rader i schemat, så att du kan fokusera på de arbetspass du valt. Slutligen också ett alternativ för att rensa alla dina filter genom att trycka på Återställ alla.