2023
Mars 2023 - Produktuppdateringar
S
Skrivet av Sissel Bjerkeset Moen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Låt oss sammanfatta mars med ett par nya uppdateringar.

Webb:

Uppdaterat formular för redigering av löner

Vi har uppdaterat formuläret för redigering av dina anställdas löner med ny design och nya förbättringar. Funktionerna är fortfarande desamma som du är van vid, men vissa saker har flyttats runt för att göra det mer intuitivt för dig att använda och för att ge ett nytt utseende och en bättre överblick.

Du kan se ändringarna genom att gå på Medarbetare > Anställda > Redigera anställd > Anställning > Redigera lön.

Löneperioder för dina anställdas löner
Utöver månadslöner stödjer vi nu fler löneperioder. Här kan du nu ange det fasta lönebelopp som den anställde har rätt att få utbetalt under en av dessa perioder: månadsvis, var fjortonde dag, varje vecka, var fjärde vecka eller årlig.

Löneperioden väljs per anställd och finns tillgänglig under: Anställda > Redigera anställd > Anställning > Redigera lön.

För de anställda med ett fast lönebelopp som redan ställts in förblir löneperiod fortfarande månadsvis. Det innebär att inget ändras i din nuvarande konfiguration.

Löneutbetalningsperioder för lönehantering
Vi inför även Löneutbetalningsperioder där du kan välja hur ofta era anställda får betalt. Löneutbetalningsperioderna kan vara en gång per månad, var fjärde vecka, varannan vecka eller en gång per vecka. Detta gäller både timlön och fast lön.

I menyn: Anställda > Redigera anställd > Anställning > Löneutbetalningsperiod, kan du nu välja en löneutbetalningsperiod för varje anställd.

Som standard är löneutbetalningsperioden månadslön och detta gäller för alla anställda såvida inga ändringar görs. När du hanterar lönerna via: Lön > Löneexport kan du välja vilka löneutbetalningsperioder skall inkluderas i löneexporten.

Betalda raster

Från Inställningar > Schema > Rastregler kan du ställa in rastregler som läggs till i schemat automatiskt. Du kan också lägga till raster på arbetspass manuellt från schemat.

Vi har nu lagt till alternativet att ställa in en rast som betald när man skapar en ny eller redigerar en befintlig rastregel.

När du lägger till en rast direkt till ett arbetspass i schemat kan du också välja om pausen är Obetald eller Betald.

Betalda raster kommer att visas i rapporter på samma sätt som obetalda raster, men den anställdes lön dras inte av under rasten.

Ingenting förändras i din nuvarande inställning av raster. De raster du har för närvarande är fortfarande inställda på obetalda om du inte ändrar typ manuellt.

Plandays app:

Förbättrade arbetspassdetaljer och transaktioner

Vi har förbättrat tillgängligheten och layouten när du begär öppna arbetspass, byter eller lämnar över med kollegor och ställer dina arbetspass till försäljning.

EN Shift transactions.png

Dessutom inkluderar arbetspassdetaljer nu tid och längd för raster.

EN Shift details.png

Se till att använda de senaste tillgängliga versionerna för Android (8.1.2) och iOS (8.1.0).

Integrationer/API:

Nya Open API-slutpunkter

I ett försök att utöka vår API-täckning lade vi till stöd för slutpunkter relaterade till HR API och Absence API.

HR API

Vi introducerar en ny Controller för Employee Account Management. Med den här kontrollern kan du styra dina anställdas autentiseringsuppgifter och hjälpa dem komma åt sina Planday-konton.

Absence API

Vi introducerar slutpunkter för Adjustments. Med detta kan du läsa och skapa justeringar på upplupen frånvaro-/ledighetskonton för att uppdatera din medarbetares saldon.

Du kan hitta mer information i vår Open API-dokumentation på openapi.planday.com.