2024
Januari och februari 2024 Produktuppdateringar
Julia avatar
Skrivet av Julia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På Planday förbättrar vi ständigt funktionerna för att göra skiftarbetet enklare. Vi vill hålla dig uppdaterad om vad som är nytt i vår produkt så att du kan driva ditt företag mer effektivt. Kolla in översikten över de senaste uppdateringarna som vi har lanserat och de som snart kommer att lanseras.

Vissa av dessa funktioner kan vara begränsade till utvalda Planday-organisationer eller regioner, där tillgängligheten för alla släpps gradvis. Om du är intresserad av att prova något tidigare kan du kontakta vårt supportteam.

Planday webb:

Ny flik: Upptäck

Spännande nyheter för administratörer och chefer som är nya till Planday! Widgeten Kom igång har förvandlats till fliken Upptäck, som ger en tydlig översikt på hur man navigerar i Planday. Nya administratörer och chefer kan nu snabbt sätta sig in i allt från grundläggande inställningar till passhantering, få introduktion till vår tidrapporteringsfunktion och bekanta sig med Planday.

När dina medarbetare besöker den här sidan kommer de att se en förenklad version och bli påmind om att ladda ner Planday-appen.

News.Planday.com screenshot.004.png

Logga in på Planday och gå till fliken Upptäck för att utforska mer.

Nytt sätt att redigera flera löner samtidigt

Goda nyheter för administratörer som hanterar återkommande lönejusteringar! Vi har introducerat ett mer effektivt sätt att uppdatera löner, särskilt användbart för företag som behöver följa årliga löneökningar. Du kan nu direkt redigera timlöner för anställda från sidan Anställda.

Gå till Medarbetare > Verktyg > Redigera löner och använd olika filter för medarbetartyper och avdelningar för att använda detta verktyg.

News.Planday.com screenshot.005.png

Uppdateringar för att hantera frånvaro

Mallar för frånvarokonton har bytt namn till Policyer — För att hjälpa dig och nya administratörer att se bekanta och lättförståeliga termer har vi bytt namn på mallar för frånvarokonton till Policyer i hela Planday. Detta är endast en namnändring och påverkar inte dina befintliga ledighetsinställningar.

Guidad frånvarohantering — Sidan för frånvarokonton har nu en guidad uppsättning om du inte redan har arbetat med frånvarokonto. Detta gör att du kan ställa in frånvaromodulen direkt från sidan Frånvarokonton. På sidan Frånvarokonton har du nu en rullgardinsmeny där du enkelt kan skapa ett nytt frånvarokonto för en anställd eller hantera dina ledighetspolicyer från samma sida.

Ställ in ditt företags ledighetspolicy i Planday genom att gå till Schema > Frånvarokonton

News.Planday.com screenshot.005.png

Schema En uppdaterad design för att skapa och redigera pass är här!

Vår nydesignade passredigerare är nu live på schemasidan, designen går i linje med resten av Plandays moderna design. När du skapar eller redigerar ett arbetspass kan du nu förvänta dig en förbättrad, mer logisk och läsbar layout. Här är vad som är nytt:

• Utseendet och känslan för grundläggande funktioner för att skapa ett pass har fått en fullständig makeover.

• Du kan nu på ett ögonblick se längded på passet och den totala rasttiden.

• Alla funktioner är bättre strukturerade och följer en mer logisk layout.

• En tydligare och mer sammanhängade rastöversikt har introducerats.

• Du kan ge dina grymma anställda en betald rast eller lägga till en obetald bensträckare för dem som behöver det. Dina medarbetare förtjänar det!

• Hitta avdelningens specifika rastregler under fliken ‘Raster’, och om du använder stämpelklockan visas de som planlagda raster.

• Vår validering är nu den stöttande kompisen du alltid har behövt - konsekvent, hjälpsam och aldrig dömande.

• Felmeddelanden är mer informativa och användbara. Nu behöver du inte längre gissa, utan meddelandena kommer att vara mer praktiska och användbara för att beskriva vad som gick fel och vägleda dig till att göra möjliga ändringar.

News.Planday.com screenshot.001.png

Uppdateringar för att redigera pass

Tidsförslag på passmodul förenklad - När du skapar eller redigerar ett pass ser du nu de fem vanligaste tidsförslagen baserat på ditt schema.

Förenklad passhistorik — Vi har förbättrat tidsformatet som visas i passhistoriken. Nu visas tidsstämplar som är lättare att läsa och förstå för de som arbetade dessa pass.

Ändra medarbetargrupp direkt genom att dra passet* — Du kan nu ändra medarbetargruppen direkt när du drar och släpper passet på en medarbetare som inte ingår i gruppen.

* Inledningsvis begränsad till utvalda Planday-organisationer, tillgänglighet för alla kommer i ett senare skede.

Förbättringar av processen att ansöka om pass

För schemaläggare — Tidigare kunde du avvisa en förfrågan om ett ledigt arbetspass om medarbetaren inte uppfyllde vissa kriterier, vilket skapade förvirring för de medarbetare som inte fick något arbetspass. Nu kan du lägga till en valfri anteckning för att förklara varför förfrågan nekades.

För anställda — Om en anställds begärda arbetspass godkänns får de ett meddelande om det kommande arbetspasset. Om de inte kvalificerade sig för arbetspasset får de ett meddelande om avslag (med en valfri anteckning som förklarar varför). Det rekommenderas att chefer granskar och svarar på passförfrågningar snabbt så att de anställda kan planera sin fritid.

App:

Planday-appen 10.2

Version 10.2.x av Planday-appen innehåller en rad förbättringar och optimeringar med särskilt fokus på att förbättra inloggningsprocessen.

Vad är mitt Planday URL? — Nyanställda frågar ofta om sin Planday-URL. Inga problem, vi har förenklat inloggningsprocessen. Nu kan de ange sin e-postadress i appen och få sitt företags Planday-URL via e-post. Genom att klicka på URL:en i e-postmeddelandet kan de sedan fortsätta inloggningsprocessen i appen.

Alternativt, om de redan känner till sin Planday-URL, kan de helt enkelt trycka på Logga in med URL för att fortsätta med inloggningen.

News.Planday.com screenshot.001.png

Se till att du använder de senaste versionerna för Android eller iOS och uppdatera till nyare versioner när de släpps.
Ladda ner Planday till Android här
Ladda ner Planday till iOS här

Integrationer:

Nya integrationer — Följande tredjepartsintegrationer med Planday kommer att bli tillgängliga i specifika regioner inom de närmaste veckorna:

• Plecto — Rapportering — Tillgänglighet: Alla regioner.

• Relesys — Medarbetarengagemang — Tillgänglighet: Danmark, Sverige, Storbritannien och Nederländerna.

• Staffers — Bemanningslösningar — Norge och Sverige.

• Favrit — POS-integration — Danmark, Norge, Sverige och Storbritannien.

Du kan konfigurera dessa integrationer i Planday genom att navigera till Inställningar > Integrationer > Översikt och söka efter den tjänst du föredrar.

News.Planday.com screenshot.005.png