Kom igang
De første trinnene for ansatte
Planday for medarbeidere - Web Guide

I denne artikkelen får du et raskt overblikk over alle hovedfunksjoner når du bruker Planday via en nettleser.

Anton E avatar
Skrevet av Anton E
Oppdatert over en uke siden

🎯 For ansatte som er nye i Planday. Les også Planday for medarbeidere - App Guide.

Velkommen til Planday! Denne veiledningen viser deg hvor du finner de viktigste funksjonene når du bruker Planday via en nettleser.

💡 Du kan bruke Planday i en nettleser og som en mobilapp. Lær mer om det i artikkelen Planday for Employees - Introducing the App.

Du kan logge inn på Planday via en nettleser. Dette gjør du ved å gå til URL-adressen tilhørende din Planday-konto, og angi ditt brukernavn samt passord. Hvis du ønsker mer veiledning rundt innlogging kan du se på artikkelen Logge inn på Planday.

I den øverste menyen kan du se seks områder i Planday. Forside, Vaktplan og Medarbeidere til venstre. Til høyre kan du finne Hjelp, dine beskjeder og din profil. Vi går igjennom disse områdene nedenfor.

Forside (oversikt)

Når du velger Forside får du oversikt over opplysninger du selv har valgt å vise. For å redigere hvilke elementer du ønsker å se her, skal du trykke på Rediger Oversikt. Du kan velge mellom widgettene Nyheter, Begivenheter og Avventer handling. Her kan du se handlinger som krever din oppmerksomhet, det kan være vakter du ønsker å gi til kolleger eller bytteforespørsler, og du kan holde deg ajour med nyheter og begivenheter.

Se din vaktplan

Under Forside > Din vaktplan kan du finne en detaljert visning av din arbeidskalender. Det er din arbeidsgiver som bestemmer hvilke kolonner som skal vises her. Når du klikker på en vakt, kan du enten velge å bytte den eller gjøre den tilgjengelig for andre kollegaer.

Angi din tilgjengelighet

Gå til Forside > Din tilgjengelighet. Klikk på Rediger alle og rediger din status ved å angi din tilgjengelighet eller utilgjengelighet. Gi en kommentar dersom det er relevant, og husk å Lagre alle.

⚠️ Bemerk vennligst at dette ikke er det samme som å søke om fri. Lederen din kan fortsatt sette deg opp på en vakt selv om du har markert deg som utilgjengelig. Tilgjengelighet gir lederen din kun beskjed om hvilke preferanser du har.

Få oversikt over ditt fravær

Dersom din arbeidsgiver har aktivert muligheten for Fraværssøknader, kan Planday benyttes til å søke om ferie. For å gjøre dette, skal du gå til Forside > Ditt fravær / ferie. Avhengig av hvordan portalen er opprettet, kan du se ulike typer feriekontoer. Du kan søke om fravær gjennom å trykke på Søk om fravær / ferie. Når du har søkt om ferie, er det opp til lederen din å godkjenne eller avslå forespørselen. Spør eventuelt lederen din om hvordan Planday brukes til å administrere ferie.

Se dine Lønnslipper

Hvis du arbeidsgiver har gjort lønnsslipper tilgjengelig i Planday, kan du finne dem under Forside > Lønnslipper.

Se din avdelings Vaktplan

Gå til Vaktplan > Vaktplan for å se den fulle vaktplanen for hver enkelt avdeling du har tilgang på. Du vil som standard se en ukentlig vaktplan, men arbeidsgiveren din kan ha aktivert andre visninger. Alternativt kan du selv velge uke, 2-ukers eller månedsvisning.

Her kan du se hvem du jobber med, samt finne kollegaer som kan være interessert i å bytte vakter med deg. Dersom din arbeidsgiver har aktivert funksjonen Kontraktregler, vil du se ditt profilbilde i en farget ramme i vaktplanen. Hold musen over denne rammen for å se hvor mange timer du er planlagt til å jobbe i forhold til kontrakten din.

Se Medarbeideroversikt

Hvis du klikker på Medarbeidere kan du se opplysninger om kollegaene dine. Her kan du som regel finne mailadresser og telefonnumre. Du kan også sende beskjeder direkte herfra.

Avhenging av bedriftens personverninnstillinger, kan kollegenes e-postadresser, telefonnumre eller bursdager være synlige her. Hvis du har bekymringer om personvernet til dine personopplysninger i Planday, anbefaler vi å diskutere dette med din arbeidsgiver.

Se generelle Dokumenter

Hvis virksomheten du jobber for laster opp dokumenter i Planday, kan du finne disse ved å gå til Medarbeidere > Dokumenter. Det kan f.eks. være personalhåndbøker, bruksanvisninger eller andre relevante opplysninger.

Få hjelp

💡Vi anbefaler at du går til virksomheten din sin Planday administrator eller din direkte leder dersom du har noen spørsmål vedrørende Planday.

Under Hjelp-menyen finner du følgende muligheter:

Kommuniser med teamet ditt

Klikk på ✉️-ikonet for å finne all kommunikasjon mellom deg og kollegaene dine i Planday. Gå til innboksen for å se alle tidligere og nåværende beskjeder/meldinger.

Rediger kontodetaljene dine

Klikk på navnet ditt for å få vist dropdown-menyen. Her kan du både redigere kontoen din eller logge ut av Planday. Under Rediger kan du skifte brukernavn, oppdatere passordet ditt, skifte språk eller oppdatere personlige innstillinger. Husk å trykke Lagre nederst på siden for å beholde alle eventuelle endringer.