Opprette og rulle ut kontraktsregler
Oppdatert over en uke siden

Bruk kontraktsregler til å sammenligne planlagte timer for medarbeiderne dine med timene de har på kontrakt, direkte på vaktplanen.

Opprette kontraktsregler

Start med å skrive inn detaljer om kontraktsreglene og tilordne dem deretter til den relevante medarbeideren. Dette gjør du ved å gå til:

Innstillinger > Kontraktsregler > Opprett kontraktsregel.

Gi kontraktsregelen et navn, skriv en beskrivelse og velg Nytt intervall. Hvis du har satt opp en kontraktsregel med flere intervaller, kan du angi ett av dem som primærintervall, slik at det er synlig på vaktplanen (uke, måned eller år).

Deretter skriver du inn verdiene for kontraktsregelen og velger Lagre. Startdatoen som angis, er dagen og datoen de planlagte timene telles fra. Hvis startdatoen for eksempel er satt til 1. juni med en intervallengde på én uke og totalt 40 timer, kan vi forvente at det skal jobbes 40 timer fra 1. til 7., fra 8. til 14. og så videre.

Dersom visse vakttyper skal ekskluderes fra kontraktsregelen, kan du fjerne dem fra utvalget ved å gå til Gjelder for > Vakttyper. I eksempelet under er opplæringstimer ekskludert fra medarbeidernes minimumsantall timer i uken.

Tilordne kontraktsregler til medarbeidere

Slik tilordner du en kontraktsregel til en medarbeider:

1. Velg Medarbeidere.

2. Før musepekeren over navnet til medarbeideren og velg blyantikonet for å redigere.

3. Velg den nødvendige kontraktsregelen fra dropdownmenyen og Lagre (som vist under).

Les kontraktregeldetaljer på vaktplanen

Når du nå går til Vaktplan, vil du se en fargestatus på medarbeidere det er angitt en kontraktsregel for. De tre ulike statusene som er beskrevet nedenfor, indikerer om medarbeideren ligger an til å oppfylle reglene i kontrakten:

Grønn – medarbeideren er satt opp på riktig antall timer.

Gul – medarbeideren er ikke satt opp på nok timer.

Rød – medarbeideren er satt opp på for mange timer.

Hvis du vil se om de planlagte timene til en medarbeider oppfyller kravene i kontraktsreglene deres, fører du musepekeren over statusikonet ved siden av navnet deres. Der kan du se avviket, som indikerer forskjellen mellom timene som er spesifisert i kontraktsregelen, sammenlignet med de planlagte timene for medarbeideren.

Velg ikonet for å se en mer detaljert oversikt over kontraktsregelen og for å bytte mellom ulike intervaller om mer enn ett er angitt.