Stemplingsurprofiler - oppsettguide
Oppdatert over en uke siden

Når det er snakk om å holde orden på timene til medarbeiderene dine og organisasjonen din, finnes det ikke en løsning som passer alle – og det vet Planday. Stemplingsurprofiler hjelper deg å skreddersy stemplingsuret etter dine behov.

Stemplingsurprofiler

Det kan være tidkrevende dersom du har mange medarbeidere som kommer på jobb hver dag og bruker stemplingsuret. Er dette tilfellet, kan det være du skal vurdere å bruke stemplingsurprofiler som nylig er lagt til.

Med stemplingsurprofiler kan du:

• Konfigurere hvordan medarbeiderne dine stempler inn og ut;

• Gruppere medarbeiderne som trenger å stemple seg inn på bakgrunn av hvilken avdeling de tilhører

• Sikre data om medarbeiderne dine.

For å opprette en ny profil går du til Innstillinger → Stemplingsur → Profiler og velger Opprett profil.

Slik oppretter du stemplingsurprofiler
Det tar bare et øyeblikk å opprette en ny profil.

Navn. Du trenger et beskrivende navn på profilen. Vi anbefaler at du velger noe som er intuitivt og som er relatert til avdelingen eller beliggenheten til stemplingsuret.
Hvis du f.eks. ønsker å konfigurere en stemplingsurprofil for to restauranter (med forskjellig beliggenheter), kan du vurdere å navngi de på følgende måte:
Beliggenhet1-Stemplingsur
Beliggenhet2-Stemplingsur

Som en påminnelse kan stemplingsuret konfigureres slik at medarbeiderne dine har tillatelse til å legge inn oppføringer når de er koblet til et bestemt nettverk eller er innenfor et visst område på arbeidsplassen. Du kan lese mer om dette i vår Veiledning for geografiske begrensningsområder og IP-adresser på stemplingsuret.

Avdelinger. Du kan velge én eller flere avdelinger til denne profilen. Dette kan være nyttig hvis du ønsker å gruppere og filtrere medarbeidere som skal bruke denne profilen.
Du kan også legge til en avdeling i flere profiler hvis du har behov for det.

Logg inn. Til slutt har du valget mellom to forskjellige identifikasjonsmetoder:

• Brukernavn

• Medarbeideroversikt

Ved å velge «Brukernavn» vil medarbeiderne dine enkelt kunne skrive inn brukernavn og passord (PIN) for å logge inn på stemplingsuret og starte vakten sin.

«Medarbeideroversikt» er en oversiktsside der alle kan se hvem som er satt opp på vaktplanen for den aktuelle dagen.
Fra denne listen kan en medarbeider velge seg selv og logge inn. Ulikt det første alternativet vil brukernavnet allerede være fylt ut på forhånd gjennom oversikten.

Bruk stemplingsurprofilen din

Når du har opprettet en eller flere stemplingsurprofiler, kan du begynne å bruke den med en gang.
Hvis du har en stasjonær enhet (f.eks. et nettbrett eller en bærbar datamaskin) som medarbeiderne dine stempler seg inn på, trenger du kun å tildele den riktig profil.

Øverst i høyre hjørne på enheten din ser du Innstillinger-ikonet ( ⚙️ ). Det er kun ledere som kan modifisere innstillingene.

I ikonet for innstillinger kan du tildele en stemplingsurprofil eller konfigurere den dersom du trenger å gjøre endringer på et senere tidspunkt.

Hvis du bruker et nettbrett, kan du også gjøre endringene gjennom Planday Kiosk, direkte fra iPaden din.

Til slutt vil vi gjerne minne om at du ved å bruke stemplingsurprofiler også vil ha bedre kontroll på dataene dine.
Med profiler kan du være sikker på at medarbeiderne dine kun har tilgang til avdelingen sin og etterlever GDPR.

For å garantere full funksjonalitet og redusere feil i Stemplingsuret, bør du påse at:

• klokken er nøyaktig stilt inn på enheten som brukes til stempling. Dette gjelder både en delt enhet (et nettbrett eller en bærbar datamaskin) og medarbeideres personlige enhet(er).

• hvis du går inn på stemplingsuret via en nettleser, vil dette være oppdatert. Du kan se en liste over støttede nettlesere her.