Hvordan legge inn tips i Planday
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen forklarer hvordan man kan legge tips inn i Planday, til hver enkelt medarbeiders vakt, og å inkludere det i lønnsrapporten. Det er på nåværende tidspunkt ikke en funksjon som kan gjøre dette automatisk, men denne guide forklarer hvordan det kan gjøres på en manuell måte.

Opprett et manuelt tillegg

Et manuelt tillegg er et tillegg som ikke går automatisk etter tidspunkt eller dager. Man legger tillegget manuelt inn på en vakt og beløpet kan endres hver gang det legges til.
For å kunne legge til tips på en medarbeiders vakt, kan det derfor opprettes et manuelt tillegg.

Dette gjøres under Innstillinger > Lønn > Lønnstillegg. Her oppretter du et ‘Nytt manuelt engangsbeløp’.

1. Du kan sette filter på tillegget, hvis det kun skal være tilgjengelig for enkelte personalgrupper, vakttyper eller medarbeidertyper.

2. Lønn settes som standard til 0kr, siden det vil variere fra gang til gang, og dermed inntastes manuelt per vakt.

3. Lønnsart skal være den korrekte lønnsart for ´Tips´ fra det lønnssystemet som benyttes for din bedrift.

4. Gyldig fra og til dato er ikke nødvendig, med mindre det kun skal være mulig å legge til dette tillegget i en begrenset tidsperiode.

5. Lagre.

Måten du bruker dette tillegget på, er ved å legge det til en vakt i vaktplanen.

1. Klikk på vakten du skal legge inn tips i, for å redigere den.

2. Klikk på ‘Tillegg’ i linjen under personalgruppen.

3. Velg det manuelle tillegget du nettopp har opprettet i drop down-menyen.

4. Klikk på ‘+ Legg til’.

5. Skriv beløpet som medarbeideren vakten tilhører skal få i tips for denne vakten.

6. Lagre.

Om det passer din bedrift bedre, kan dette også gjøre én gang i måneden, f. eks på månedens siste eller første vakt. I alle fall er det viktig at lønnssystemet som bruker importerer satser fra Planday.