Hvordan opprette en helligdagskalender

Bruk helligdagskalenderen for å få oversikt over helligdager, administrere lønnstillegg, og optimalisere vaktplanleggingen din.

Saad Saeed avatar
Skrevet av Saad Saeed
Oppdatert over en uke siden

🎯 For Administratorer og Vaktplan-admins.

Hva er helligdagskalenderen?

Helligdagskalenderen lar deg administrere lønnstillegg for kommende helligdager og gir deg oversikt over helligdager når medarbeidere ber om ferie, som igjen gjør at du kan planlegge vakter på en bedre måte. Du kan også ha helligdagskalenderen synkronisert med vaktplanen, slik at personalsjefer enkelt kan se når de trenger medarbeidere på jobb. Følg disse enkle trinnene for å sette opp en helligdagskalender.

Opprett helligdagskalender i portalen

Først må du legge til en helligdagskalender i portalen via Innstillinger > Generelt > Kalender over helligdager >Opprett helligdagskalender.

Avhengig av hvilket land portalen din er opprettet under, så vil du ha tilgang til en eller flere standardkalendere for din region. Du kan velge å opprette en kalender ut fra standardkalenderen og deretter endre dagene i din egen kalender, eller la feltet stå tomt og bygge din egen kalender fra bunnen av.

Vær obs på at dersom du oppretter din egen helligdagskalender, så vil du kun se din egen helligdagskalender i vaktplanen.

Opret helligdagskalender_NO.png

Skreddersy din helligdagskalender

Når du har opprettet din egen helligdagskalender, kan du velge å Redigere helligdager ved å legge til individuelle dager, som bedriftsdager, endre starttid for spesifikke dager eller fjerne en helligdag fra listen.

Legg til ekstra dager i helligdagskalenderen

For å legge til ekstra dager i helligdagskalenderen din, trykk på Opprett helligdag.

Gi dagen ett navn, velg siden dato for helligdagen og hvilket klokkeslett den skal være gyldig fra. Du kan også regulere hvor mange timer av dagen som skal telle som helligdag. Hvis helligdagen eksempelvis starter kl. 15.00 og slutter kl. 00.00, skriver du 9 i feltet for Hvor mange timer varer dagen. Hvis helligdagen varer hele døgnet, ska det stå 00.00 i feltet for klokkeslett, og 24 i feltet for antall timer.

Endre starttiden for en helligdag

Finn først helligdagen i kalenderen din, og trykk på redigeringspennen for å redigere selve dagen. I feltet for klokkeslett endrer du til den nye tiden. Vær oppmerksom på at man også må oppdatere gyldighetstiden for helligdagen i feltet Hvor mange timer varer dagen.

Slett dager fra helligdagskalenderen

For å slette en eller flere dager fra helligdagskalenderen, trykk på det røde symbolet lengst til høyre på linjen på dagen du ønsker å slette.

Vis helligdagskalenderen i vaktplanen

Når du har opprettet en helligdagskalender (ikke inkludert standardkalenderen), kan du legge den til i vaktplanen ved å gå til Vaktplan > Vis innstillinger og aktivere Helligdager / Fravær.

Din valgte helligdagskalender vil nå være synlig, i tillegg til spesialtilpassede helligdager du har opprettet.