Aktivere overtid-/avspaseringsforespørsler
Oppdatert over en uke siden

Sette opp kontotypen

For å aktivere overtid-/avspaseringsforespørsler, må du først opprette en fraværstype. Gå til Innstillinger > Fravær, overtid, ferie > Kontotyper > + Fleksikonto. Nedenfor vises et sett med vanlige innstillinger for en fleksikonto:

Startverdien er 0, men du kan endre denne for hver medarbeider etter behov. Denne kontoen skal ikke tilbakestilles eller fornyes automatisk, så dette feltet forblir tomt, og boksen merkes ikke av. Opprett automatisk merkes av, slik at man ikke trenger å opprette en fleksikonto manuelt for hver medarbeider.

Tillat negativ saldo merkes av i dette tilfellet. Hvis du ikke krysser av her, vil kontoen ikke tillate negative verdier. For eksempel vil en medarbeider som har en saldo på 5 dager ikke kunne søke om en ferie på 7 dager i den gjeldende perioden, ettersom kostnaden overskrider saldoen.

Du kan begrense kontoen etter avdeling eller personalgruppe. Avviklingsgrupper lar deg begrense bruk av enkelte typer fraværskontoer før andre typer er brukt opp. Velg lagre for å opprette fleksikontotypen.

Opprette fleksikontoer

Gå til Vaktplan > Feriekontoer > + Opprett konto (for én medarbeider om gangen) eller > + Opprett kontoer (for å opprette flere kontoer på en gang). Når kontoen har blitt opprettet kan startsaldoen justeres om nødvendig.