Spring videre til hovedindholdet
Timesedler forklaret

Timesedler er en strømlinet måde at godkende arbejdstimer på, finde alle vagtoplysninger og korrigere lønninger - på ét sted.

Peter avatar
Skrevet af Peter
Opdateret over en uge siden

🟡 Denne funktion er i øjeblikket begrænset til udvalgte Planday-organisationer eller -regioner, og den fulde tilgængelighed vil gradvist blive udvidet til alle.

🔓 Adgangsniveau i Planday: Administrator, vagtplanlæggere.

🌐 Abonnementsplan: Alle.

Nødvendige trin: Opret og rediger vagter.

ℹ️ Vigtigt at læse:

Hvad er timesedler

På siden Timesedler kan du administrere og godkende arbejdstimer, pauser og stempelurstider på ét sted.

Med godkendelsesprocessen for timesedler kan du sammenligne medarbejdernes planlagte timer med deres faktiske arbejdstid og se, om en medarbejder var vagtplanlagt med betalte eller ubetalte pauser. Hvis en timeseddel er i konflikt med foruddefinerede regler i Planday, f.eks. arbejdstidsregler eller stempelurafvigelser, kan du vælge en passende vagttype eller opdele vagten efter behov, før du godkender den til lønudbetaling. Hvis der mangler stempelurstider, kan du redigere dem og godkende dem direkte fra Timeseddel-siden.

Få et overblik over timesedler

Du kan tilgå timesedler forskellige steder i Planday:

• Widget med afventende handlinger på Forsiden.

• Planday > Timesedler fra topmenuen.

• Anmodningeroversigtssiden i Planday-appen.

På Timeseddel-siden kan du se alle de afventende vagter, der venter på at blive godkendt.

1. Du har følgende muligheder for at filtrere og tilpasse, hvad du ser:

• Interval — Du kan vælge en bestemt periode du vil se, f.eks. dag, uge (standard) eller måned. Vælg en tidsramme for at se timesedler i det pågældende interval.

• Afdelinger — Du kan se timesedler for medarbejdere fra alle afdelinger (standard) eller vælge en bestemt afdeling til godkendelse.

• Medarbejdere — Du kan se timesedler for alle medarbejdere (standard) fra de(n) valgte afdeling(er) eller filtrere efter en bestemt medarbejder.

• Status — Du kan se timesedler efter status 🟠 Afventer (standard). Hvis du eller en anden leder har godkendt timesedlerne, kan du gennemgå dem ved at ændre status til 🟢 Godkendt eller Alle.

• Ekstra filtre — Du kan hurtigt filtrere timesedler efter afvigelser og kommentarer, hvilket gør det nemmere at gennemgå, rette og godkende poster.

Derudover vil du kunne se følgende i timeseddel-listevisningen for at hjælpe med gennemgangen:

2. Betalte timer Denne kolonne viser det samlede antal timer, medarbejderen har arbejdet, eksklusive ubetalte timer som f.eks. pauser eller vagter uden løn, hvilket giver det samlede antal timer, medarbejderen vil blive betalt for.

3. Status Timesedler med noget af det følgende vil blive markeret med et informationsikon:

• Kommentarer efterladt af medarbejdere, når de stempler ind eller ud.

• Manglende udstemningstider.

• Overtrædelser af arbejdstidsregler (hvis du har sat nogle op).

• Forslag til opdelte vagter (hvis du har sat dem op).

Du kan godkende en markeret timeseddel ved at redigere den, gennemgå oplysningerne og godkende den individuelt.

4. Administrer kolonner — Tilpas din visning ved at klikke på indstillingsikonet og vælge de kolonner, der passer til dine godkendelsesbehov.

Detaljer om en timeseddel

Se en detaljeret timeseddel ved at klikke på Rediger ikonet.

Du bliver da vist følgende:

1. Grundlæggende oplysninger om vagten

• Vagtplanlagt tid: Planlagt varighed af vagten.

• Stempeltid: Faktiske ind- og udstemplingstider.

• Eventuelle kommentarer fra stempeluret.

2. Fordeling af timer

• Fordeling af timer i vagten, inklusive betalte og ubetalte pauser.

• Afhængigt af din opsætning kan timerne opdeles i forskellige vagttyper for afspadsering eller arbejdstidsregler.

3. Opsummerede timer på timesedlen

• Samlede arbejdstimer.

• Opdeling af ubetalte og betalte timer.