Tilpasning af medarbejdere
Sådan arkiverer eller tilføjer du flere kønsmuligheder til din medarbejderprofil
Sådan arkiverer eller tilføjer du flere kønsmuligheder til din medarbejderprofil

Følg disse trin hvis du ønsker at arkivere det oprindelige kønsfelt eller tilføje brugerdefinerede kønsvalg i din medarbejderformular.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret i denne uge

🎯 For administratorer med en ældre Planday konto.

De fleste ældre Planday-konti har kun valgmulighederne mand og kvinde, når der skal vælges køn i medarbejderopsætningsformularen. Som standard er dette et obligatorisk felt, som du som administrator skal udfylde, og din medarbejder kan vælge.

Arkivering af kønsfeltet kan føre til synkroniseringsproblemer med visse løn- eller HR-integrationer. Hvis du bruger eller planlægger at bruge en integration, såsom Xero, der har brug for et kønsfelt, skal du undgå at fjerne dette felt.

Her er, hvordan du kan ændre det i din Planday-opsætning med et par nemme trin.

Arkiver det nuværende kønsfelt

• Gå først til Formopsætning via Indstillinger > HR > Formopsætning.

• Vælg Arkiver felt. knappen på den eksisterende linie med Køn.

Når feltet er arkiveret, flyttes det til sektionen Arkiverede felter i bunden af medarbejderformularen. Det gamle valg er ikke længere synligt i formularen til oprettelse eller redigering af medarbejdere eller i medarbejderprofilens indstillinger.

Opret et brugerdefineret kønsfelt

Under afsnittet Diverse skal du trykke på linket Tilføj felt og sætte Type til Dropdown. Det giver dig som administrator mulighed for at tilføje et brugerdefineret udvalg af køn, som medarbejderne kan vælge imellem. Alternativt kan du indstille Type til tekst, så medarbejderne kan skrive, hvordan de ønsker at identificere sig.

Under Tilladelser for adgangsniveauer skal du indstille rettighederne, så det nye felt kan redigeres ved medarbejderoprettelse og også ændres af medarbejderen selv under sine personlige oplysninger.

Du kan også indstille, om det er et obligatorisk eller valgfrit felt at udfylde.

Afhængigt af hvad du vælger at sætte op, vil dine medabrjedere nu kunne logge på Planday app eller web og identificere sig med det køn de ønsker.

FAQ

Kan jeg tilføje flere køn til feltet i stedet for at arkivere det?

Nej. Hvis du ønsker, at din medarbejderformular skal understøtte flere kønsmuligheder, kan du oprette et brugerdefineret felt som en dropdown med et defineret sæt af muligheder. Eller du kan tilføje en tekstmulighed, så dine medarbejdere kan skrive, hvordan de ønsker at identificere sig. Hvis du tilføjer et brugerdefineret kønsvalg i din medarbejderformular, skal du arkivere det gamle kønsfelt og erstatte det med dit brugerdefinerede felt.

Er der nogen integrationer, der påvirkes af dette?

Nogle ældre lønintegrationer kan kræve, at medarbejderne knyttes til et fast kønsfelt. Tjek synkroniseringskravene for din integration, hvis du arbejder med en tjeneste, der kræver, at et kønsfelt er til stede, når du sender medarbejderdata. Det vil hjælpe med at sikre, at de nødvendige data overføres korrekt, og at alle relevante felter er inkluderet i integrationsprocessen.

Kan det nyoprettede kønsfelt sættes tilbage i sektionen Information?

Når du arkiverer det gamle kønsfelt, kan der kun oprettes et nyt brugerdefineret felt i en sektion som Diverse eller Løn.