Tilpasning af medarbejdere
Medarbejderoplysninger: indstillinger for synlighed og adgang
Medarbejderoplysninger: indstillinger for synlighed og adgang

Konfigurer indstillinger for, hvem der kan se medarbejderoplysninger, og hvilke personlige oplysninger medarbejderne kan se eller redigere.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯For avancerede administratorer. Lær også hvordan du opretter medarbejdere og hvordan du opsætter medarbejderprofiler.

Oplysninger er værdifulde og sommetider private. Det betyder, at du sommetider er nødt til at finjustere, hvilke medarbejderoplysninger der skal være synlige i hele din organisation.

Du kan konfigurere disse detaljer i Indstillinger > Medarbejdere, hvis du er en del af adgangsniveauet Admin eller HR manager. Du kan se forskellene mellem tilladelsesniveauerne her.

Offentliggørelse af en medarbejders kontaktoplysninger

Som administrator kan du indstille en medarbejders synlighed på følgende måde: Naviger til Medarbejdere> Rediger medarbejder > Personlige oplysninger > Synlig kontaktinfo.

Hvis dette felt valgt til, er medarbejderens for- og efternavn som standard synligt for andre medarbejdere. Du kan definere, hvilke andre data du ønsker at gøre synlige via Indstillinger > HR > Medarbejdere. Bekræft ændringerne ved at klikke på Gem.

Når Synlig kontaktinfo er slået fra, er den pågældende medarbejder ikke synlig for sine kollegaer på listen over medarbejdere (det gælder både på web og app). Omvendt vil du som leder have adgang til dine medarbejderes kontaktoplysninger uafhængigt af denne indstilling.

Lad medarbejderne selv bestemme, om de ønsker, at deres kontaktoplysninger skal være offentlige

💡 Læs meget mere i artiklen Sådan opsætter du medarbejderprofiler

Som standard kan medarbejdere ikke specifikt indstille, om deres kontaktoplysninger er synlige i Planday - så længe feltet Synlig kontaktinfo ikke er synligt for dem. Hvis du vil lade medarbejderne bestemme, om deres kontaktoplysninger skal være offentlige i Planday, skal du gøre som følger:

• Naviger til Indstillinger > HR > Formopsætning > Synlig kontaktinfo

• Hvis du ser et tomt felt i kolonnen Indstillinger for medarbejdere, betyder det, at det i øjeblikket ikke er synligt for dine medarbejdere.

• Klik på blyantsikonet Rediger felt ✏️ til højre for rækken. I vinduet Rediger felt nederst i området Personlige oplysninger skal du markere de to felter Vis felt og Tillad redigering. Bekræft ved at klikke på Gem.

Efterfølgende vises feltet for medarbejderne i deres profil, hvor de selv kan slå synligheden til eller fra.

Hvilke oplysninger skal være synlige for medarbejdere

Hvis Synlig kontaktinfo er aktiveret, og du ønsker at vise yderligere felter til medarbejderne, kan du vælge dette at gå til Indstillinger > HR > Medarbejdere. Her kan du vælge eller fravælge, hvilke felter, ud over fornavn og efternavn, der skal være synlige for alle medarbejdere - inklusiv brugerdefinerede felter.

Du styrer, hvilke oplysninger der kan indtastes for dine medarbejdere under Indstillinger > HR > Formopsætning. Her kan du oprette eller arkivere felter og bestemme, hvem der kan se og redigere felter. Få mere at vide om medarbejderformularen i artiklen Sådan opsætter du medarbejderprofiler.