Spring videre til hovedindholdet
Alle samlingerMedarbejdereFAQ
Opret, se og rediger medarbejdere - ofte stillede spørgsmål og fejlfinding
Opret, se og rediger medarbejdere - ofte stillede spørgsmål og fejlfinding

Se svar på almindelige spørgsmål og svar om oprettelse, visning og redigering af medarbejdere i Planday.

Peter avatar
Skrevet af Peter
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer med adgang til at oprette og redigere medarbejdere. Se Sådan opretter og redigerer du medarbejdere.

Opret medarbejdere

Jeg kan ikke oprette en medarbejder. Jeg får fejlmeddelelsen “Vi fandt x fejl, som du skal rette, før du kan indsende formularen”

Det kan der være flere årsager til:

• Du manger en eller flere obligatoriske felter.

• Felter, som du har sat til at være obligatoriske i opsætningen af medarbejderformularen under Indstillinger > HR > Formopsætning

• Du skal vælge en primær afdeling for medarbejderen, hvis du bruger funktionen for primær afdeling.

• Et af felterne, som for eksempel »Køn«, er indstillet til en unik værdi, men det burde det ikke være. For at løse dette problem skal du:

• Gå til Indstillinger > HR > Formopsætning

• Marker de felter, der ikke skal have en unik værdi, f.eks. “Køn”, “Fødselsdag” eller “Synlig kontaktinfo”, og fjern markeringen i “Entydig feltværdi”.

Rediger medarbejdere

Når jeg forsøger at redigere en medarbejders oplysninger som administrator, får jeg beskeden: “Vi fandt 1 fejl, som du skal rette, før du kan indsende formularen.”

Dette kan skyldes følgende årsager:

• Der er ikke valgt en primær afdeling for medarbejderen. Dette kan ske, hvis:

• En afdeling er blevet slettet, og medarbejderen fik den tildelt som sin primære afdeling på det tidspunkt.

• Den primære afdeling blev aktiveret, efter at medarbejderen blev oprettet. For at løse dette problem skal du tildele medarbejderen en primær afdeling.

• Medarbejderen er ikke tildelt nogen afdeling. Dette kan ske, hvis:

• Den afdeling, som medarbejderen plejede at tilhøre, er blevet slettet. For at løse dette problem skal du tildele medarbejderen en ny afdeling under sektionen Medarbejdere, og klikke på medarbejderens navn for at tilføje afdelingen.

• Et af felterne, som f.eks. »Køn«, er indstillet til en unik værdi. Det burde det ikke være. Sådan løser du dette problem,

• Gå til Indstillinger > HR > Formopsætning.

• Tjek de felter, der ikke skal have en unik værdi, som »Køn«, »Fødselsdag« eller »Synlig kontaktinfo«, og fjern markeringen i indstillingen »Entydig feltværdi«.

• Det kan også skyldes, at medarbejderen i øjeblikket har et ugyldigt brugernavn (som f.eks. »1« og derfor ikke en gyldig e-mailadresse). Dette kan nogle gange ske, når en bruger genaktiveres. Gå til Sådan ændrer du brugernavn i Planday for at opdatere medarbejderens brugernavn.

Jeg har fået en fejlmeddelelse: »Der er blevet oprettet en undtagelse af målet for en påkaldelse. Værdien af '...' er ikke gyldig for 'SelectedDate'. 'SelectedDate' skal være mellem 'MinDate' og 'MaxDate'«, når jeg forsøger at redigere en medarbejders profil på nettet.

Dette kan skyldes, at et af de felter, der bruger et datoformat, har et ugyldigt årstal

• Gå til Indstillinger > HR > Formopsætning.

• Identificer alle de felter, der bruger formateringen »dato«. Det gør du ved at gå til fanen Medarbejdere > Klik på Medarbejderoplysninger > Vælg alle de felter, der bruger typen “dato”, og klik på Gem.

Derefter bør du eller medarbejderen kunne redigere det felt, der forårsager et problem, fra Plandays app, så du igen kan få adgang til profilen fra webversionen af Planday.

En medarbejder rapporterer, at de ikke kan redigere sine personlige oplysninger i appen eller på nettet.

Det kan skyldes, at et af følgende felter er indstillet til at være synligt for medarbejderne:

• Kontraktregler.

• Kostfradrag.

For at løse denne udfordring skal du::

• Gå til Indstillinger > HR > Formopsætning.

• Find og rediger feltet Kontraktregler eller feltet Kostfradrag.

• Fjern derefter markeringen af “Vis felt” under “Personlige indstillinger.

Eksport af medarbejderdata

Hvor kan jeg eksportere medarbejderdata?

Du kan eksportere medarbejderdata ved brug af Medarbjedere > Værktøjer > Eksportér data.

Der vil du kunne eksportere:

• En rapport over medarbejderændringer, som giver dig information om, hvem der har ændret et felt i medarbejderformularen og hvornår.

• En medarbejderoplysningsrapport.

For at lære mere, gå til Eksportér medarbejderoplysninger.

Bemærk: Du kan ikke eksportere feltet “Kontraktregler” i medarbejderoplysningsrapporten.

Se medarbejderdata

Jeg er administrator, men jeg kan ikke se en anden administrators ansættelse- eller dokumentfane, og jeg kan ikke redigere deres løn, men det kan jeg for alle andre brugere. Hvorfor er det sådan?

Administratorer med samme adgangsniveau kan ikke se hinandens lønninger eller dokumenter, f.eks. kontrakter eller uploadede dokumenter, i deres profiler. Du skal kontakte din leder for at høre, om de kan give dig et højere adgangsniveau.

Mine medarbejdere kan ikke se de andre medarbejdere, selvom de er i samme afdeling

Når feltet Synlig Kontaktinfo er deaktiveret i en medarbejders profil, vil den pågældende medarbejder ikke være synlig på listen Medarbejdere for sine kolleger (dette gælder både for webversionen og Planday-appen). På den anden side vil du som leder have adgang til dine medarbejderes kontaktoplysninger uafhængigt af denne indstilling.

Når Synlig kontaktinfo er aktiveret, vil i det mindste fornavn og efternavn være synlige for alle. Du kan gøre andre felter synlige, hvis du vil. Det gør du ved at gå til Indstillinger > Medarbejdere. Læs mere om det i Medarbejderoplysninger: indstillinger for synlighed og adgang.

Godt at vide:

• Administratorer, hvis adgang er begrænset til én eller flere afdelinger, vil se listen over alle medarbejdere, ikke kun dem, de administrerer, hvis disse medarbejderes kontaktoplysninger er indstillet til at være offentlige. De vil dog kun kunne redigere dem, de administrerer.

• Vagtplan admins kan som standard ikke redigere medarbejdere, og de kan kun se detaljerne for de medarbejdere, hvis kontaktoplysninger er indstillet til at være synlige.

Diverse

Kan medarbejdere uploade dokumenter på deres egen profil?

Medarbejdere kan ikke uploade dokumenter (f.eks. arbejdstilladelse) til deres profil. De kan dog vedhæfte en fil til de beskeder, de sender via Planday, så deres ledere kan hente filen og tilføje den til deres profil. Hvis dine medarbejdere ikke kan se vedhæftningsknappen, når de sender en besked, skal du kontakte vores supportteam, så de kan aktivere denne mulighed for medarbejderne.

Kan jeg forhindre mine medarbejdere i at skifte fornavn og efternavn i Planday?

Ja, det kan du. For at gøre det skal du følge disse skridt:

• Log ind på Planday web, og gå til Indstillinger > HR > Formopsætning

• Rediger felterne “Fornavn” og “Efternavn” under afsnittet “Information”.

• Rul ned til “Personlige oplysninger”, og fjern markeringen af »Vis felt«.

• Vælg derefter “Vis felt” igen, og lad “Tillad redigering” og “Påkrævet felt” være fravalgt.

Læs de relevante artikler:

ℹ️ Har du brug for mere hjælp?

🔍 Besøg hjælpecenteret | Se video vejledninger på Tutorials.Planday.com, se et webinar.