Spring videre til hovedindholdet

Sådan arkiverer eller gendanner du en personalegruppe

Se hvordan du sikkert fjerner eller gendanner personalegrupper i Planday, mens alle tilknyttede data bevares.

Skrevet af Saad Saeed

🎯 For administratorer.


Note: I Planday er betegnelsen "Slet" blevet erstattet med "Arkiver" for personalegrupper. Arkivering deaktiverer grupper fra aktiv brug, mens historiske data bevares, hvilket sikrer bedre kontinuitet ved analyse af tidligere vagtplaner og gruppedetaljer.


Sådan arkiverer du personalegrupper

Gennemgå følgende punkter for at undgå negative konsekvenser, når du sletter en personalegruppe:

  • Tidligere oprettede vagter, der er knyttet til den slettede personalegruppe, vil fortsat være synlige og vil stadig påvirke lønkørslen.

  • Nye vagter kan ikke oprettes med brug af den slettede personalegruppe

  • Tildelte vagter for den slettede personalegrupper kan ikke længere byttes

  • Ledige vagter for den slettede personalegruppe kan ikke længere tages eller anmodes om

  • Hvis du tildeler medarbejdere til forskellige personalegrupper, efter at du har slettet personalegruppen, kan det påvirke lønregistreringen, hvis der er uoverensstemmelser mellem de definerede lønninger for personalegrupperne eller overlapning af vagter.

Tip: I de fleste tilfælde bør du omfordele vagter eller oprette en ny personalegruppe, inden du sletter en eksisterende, for at undgå problemer med vagtplanen eller lønnen.

Trin til at arkivere en personalegruppe

  1. Gå til Planday web > Medarbejdere > Personalegrupper.

  2. Find den personalegruppe du ønsker at slette og tryk på Rediger ikonet til højre.

  3. Klik på Arkiver i redigeringsvisningen og bekræft.

Note: Det er ikke muligt at arkivere en personalegruppe, hvis den er tilknyttet aktive jobfunktioner i vagtplanen. For at fortsætte skal du først fjerne alle vagter, der er knyttet til disse jobfunktioner, slette selve jobfunktionen/jobfunktionerne og derefter arkivere gruppen.


Gendan personalegrupper

Hvis du har slettet en personalegruppe men bliver nødt til at gendanne, kan du heldigvis nemt gøre dette.

Gå til Medarbejder > Personalegrupper og find Gendan personalgruppe knappen i øverste højre hjørne.

Der vises et nyt vindue, hvor du kan vælge, hvilken personalegruppe du vil gendanne, og om medarbejdermedlemskaberne skal bevares, som de var før sletningen.


ℹ️ Har du brug for mere hjælp?
🔍 Søg hjælpecenteret | Se video vejledninger på Tutorials.Planday.com

💬 For personlig support
Log ind og kontakt vores support team via det blå ikon i nederste højre hjørne eller book en personlig produkttræningssession med en ekspert.

Besvarede dette dit spørgsmål?