Sådan bruger du Open API til at integrere med Planday

Integrer Planday med din software, andre online applikationer eller tjenester

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 Hvis du er udvikler og har brug for at forbinde en eksisterende app til Planday, lave en ny applikation, der passer til dine behov, eller gennemse de tilgængelige udviklingsmuligheder kan du gå til siden OpenAPI.Planday.com for at få oplysninger, bedste praksis og autorisationsflowet.

image

⬆️ Skærmbilledet viser webstedet openapi.planday.com, hvor du som udvikler kan finde nyttige oplysninger. Hjemmesiden er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk.

💡Alle trin i denne artikel kræver, at du er tildelt adgangsniveauet Administrator og bruger Planday Plus, Pro- eller Enterprise-pakken.

Tilslut en applikation til Planday via OpenAPI

Du kan indtaste det App ID, som det eksterne program (integrationen) har oplyst, under Indstillinger > Integrationer > API-adgang > Connect App.

Indtast det angivne App ID og bekræft ved at klikke på Gem. Ansøgningen vises i oversigten. Klik på Authorize, kontroller tilladelserne og bekræft ved at klikke på Authorize igen.

Du kan derefter kopiere tokenet fra oversigten når som helst.

Autoriser APP_gif.gif

Sådan opretter du en Planday API-app

Den nemmeste måde at få adgang til Plandays OpenAPI på er at oprette en ny API-app. Naviger til Indstillinger > Integrationer > API-adgang > Create app.

Indtast navnet på din app, og definer hvilke data der skal være tilgængelige via API'et i området Scopes nederst. Når du har foretaget dit valg, skal du bekræfte ved at klikke på Gem.

Din nye ansøgning vises i oversigten. I det næste trin skal du give programmet adgang til dine data via Authorize og bekræfte det valg, du har foretaget under Scopes. Applikationen er nu autoriseret, så du kan bruge de viste legitimationsoplysninger - App ID og Token.

Hvis du vil oprette programmet i flere Planday-organisationer, skal du følge disse instruktioner på Plandays side om åbne API'er. Brug APP-ID'et for den applikation, du har oprettet.

Genautoriser en app efter at have deaktiveret en profil

Hvis du deaktiverer kontoen for en administrator, som tidligere har godkendt et af dine programmer, der er forbundet via OpenAPI, kan de forbundne systemer miste adgangen til Plandays data. Dette er en sikkerhedsforanstaltning for at holde dine data sikre.

For at genautorisere OpenAPI-applikationer skal du navigere til Indstillinger > Integrationer > API-adgang > gå til den berørte applikation. I det næste trin skal du genautorisere applikationen og bekræfte adgangstilladelserne.

Dette opretter et nyt token for applikationen. Du skal derfor opdatere posten i alle tilsluttede systemer.