Brug Intect sammen med Planday

Læs mere om hvordan du opretter en API app i Planday og hvordan du opsætter integrationen i Intect (førhen kaldet Gratisal)

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

Bemærk at denne integration har skiftet navn fra Gratisal til Intect. Du kan læse meget mere om navneændringen her.

Med en integration til Intect kan du hurtigt og nemt importere løn- og medarbejderstamdata fra Planday til Intect. Følg blot disse 4 trin:

Opsætning i Planday:

Trin 1: Opret en API-applikation i Planday

For at vi kan oprette integrationen, skal Intect bruge et App ID og Token så forbindelsen kan oprettes. Du opretter en API-applikation i Planday således:

1. Log ind på din Planday-konto.

2. Navigér til Indstillinger > Integrationer > API-adgang.

3. Klik på Create App øverst i højre hjørne.

4. Vælg og indtast en titel til applikationen. (Navnet vil være synligt under godkendelsen.)

5. Definér de funktioner og handlinger, der skal være tilgængelige for applikationen. OBS!: Her skal du som minimum give adgang til samtlige "Read" funktioner.

6. Tryk Gem.

7. Når applikationen er gemt skal du autorisere den ved at klikke på Authorize og godkende vilkåerene.

8. Kopiér dit App ID og Token ved at holde musen over feltet og klik Copy, så du kan indsætte dem i Intect senere.

Trin 2: Opret Lønkode ID på løntillæg og personalegrupper i Planday

For at skabe forbindelsen mellem Planday og Intect skal lønkoderne have det samme ID, som du selv skal oprette. Det gør du således:

1. Navigér til Indstillinger > Løn > Løntillæg.

2. Redigér første løntillæg ved at klikke på blyanten i højre side.

3. Indtast et valgfrit sekscifret tal i feltet Lønkode og tryk Gem nederst.

4. Gentag dette indtil samtlige løntillæg har hver sin Lønkode (læs: et sekscifret tal i feltet Lønkode)

Herefter skal en tilsvarende procedure foretages for virksomhedens forskellige personalegrupper. Dette gør du således:

1. Navigér til Medarbejdere i den øverste menu og vælg Personalegrupper i dropdown menuen.

2. Rediger hver personalegruppe ved at klikke på blyanten i højre side.

3. Indtast et valgfrit firecifret tal i feltet Lønkode.

4. Gentag dette indtil samtlige personalegrupper har hver sin Lønkode (læs: et firecifret tal i feltet Lønkode)

Fortsæt nu til Intect for at aktivere integrationen.

Opsætning i Intect:

Trin 3: Aktivér integration til Planday

Når du skal integrere de to systemer, skal du indsætte dit Planday App ID og Token i Intect.

1. Log ind på din Intect konto.

2. Navigér til Virksomhed > Opsætning > Integrationer i Intect.

3. Klik på Opret ny.

4. Dobbeltklik og indsæt App ID og Token fra Planday under feltet Adgangsoplysninger.

5. Sørg for at der er hak ved de ønskede konfigurationsmuligheder. (Læs nederst i artiklen, hvad konfigurationsmulighederne indebærer)

6. Vælg den periode du vil hente timeposter for.

7. Klik på Gem ændringer nederst i højre hjørne.

8. Klik derefter på Kør nu ud for de ønskede konfigurationsmuligheder.

Trin 4: Synkronisér Lønkode ID i Intect

Som nævnt i Trin 2 skal lønkodernes ID i Planday og Intect synkroniseres for at lave en automatisk forbindelse. For at forbinde løntillæggene og personalegruppernes Lønkode ID gør du følgende:

1. Navigér til Virksomhed > Opsætning > Lønkoder.

2. Indtast det Lønkode ID, der passer til det pågældende løntillæg eller personalegruppe i “Anden ekstern ref.” kolonnen. (Hvis løntillægget eller personalegruppen ikke eksisterer i forvejen, kan du tilføje den ved at klikke på plusknappen nederst i højre hjørne.)

Hvad gør de forskellige konfigurationsmuligheder?

Der findes to konfigurationsmuligheder med Planday - Intect integrationen.

1. Importér medarbejder-stamdata

2. Importér løndata

Importér medarbejder-stamdata henter medarbejdernes stamdata fra Planday. Herved menes, de centrale oplysninger, der ligger på medarbejderne.
Importér løndata henter medarbejdernes færdige løndata fra Planday. De kan herefter ses under fanen Løndata, hvor de evt. kan redigeres manuelt inden du bogfører lønnen.

Bemærk at integrationen altså forudsætter at lønsatser, tillæg mv. håndteres og beregnes i Planday og ikke i Intect.
Som alternativ kan du vælge at indlæse de ”rå” timeposter til Intect via vores importmodul, og beregne lønnen vha. tidsarts-opsætning i Intect. Men dette er ikke omfattet af selve integrationen.

Se også vores andre lønintegrationer, b.l.a: