Sådan opretter du planlagte opgaver

I denne artikel lærer du, hvordan du kan automatisere forskellige processer med planlagte opgaver.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer der har fuld adgang til Planday’s indstillinger. Mangler du visse rettigheder kan du kontakte din Planday administrator eller se mere i Sådan tildeler du adgangsniveauer.

For at tilgå Planlagte opgaver skal du navigere til Indstillinger > Portalindstillinger > Planlagte opgaver. For at oprette en planlagt opgave, trykker du på Planlæg opgave.

Her kan du vælge forskellige typer opgaver. For hver type skal du vælge en startdato og vælge, om opgaven skal være aktiv - dvs. i gang med at blive udført - eller ej. Derudover finder du afhængigt af opgavetypen en kort beskrivelse og andre relevante indstillinger.

💡 Bemærk, at det ikke er muligt at oprette dine egne opgavetyper på nuværende tidspunkt.

Notifikation ved længde af ansættelse

Denne planlagte opgave giver dig mulighed for at få sendt en SMS med navnene på udvalgte medarbejdere, når de er ansat i en bestemt periode. Du kan bruge drop-down-menuen Afdeling til at oprette forskellige forekomster for hver af dine afdelinger.

Efter SMSens emne og indhold er indtastet, kan du vælge modtagerne af denne notifikation og trykke gem.

⚠️ Bemærk, at der kan forekomme SMS-gebyrer.

Notifikation ved længde af fravær

Denne planlagte opgave giver dig mulighed for at få udvalgte medarbejdere til at sende dig en sms med deres navn efter en bestemt fraværsperiode. Du kan bruge drop-down-menuen Afdeling til at oprette forskellige forekomster for hver af dine afdelinger.

Definér dine arbejdsdage for at udelukke dage, der ikke skal tælles som fravær, og definér en Vagttype under Aktiviteter der betragtes som fravær, som systemet skal registrere som fravær.

⚠️ Bemærk, at der kan forekomme SMS-gebyrer.

POS integration

⚠️ Du skal starte med at kontakte din POS service, og bede dem om at aktivere integrationen fra deres side. Du skal ligeledes bede POS udbyderen om følgende loginoplysninger (CompanyID, User, Password, Database, IP), som du skal indtaste ved aktivering af integrationen i Planday.

Denne planlagte opgave giver dig mulighed for automatisk at hente tal fra dit POS-system. Først skal du definere tidspunkt, dag og startdato for den planlagte opgave. Når dette trin er afsluttet, skal du vælge den ønskede POS-tjeneste fra rullemenuen og indtaste de oplysninger, der er nødvendige for at oprette synkroniseringen. Disse oplysninger varierer afhængigt af den indstillede POS Service.

💡Hvis du vil se en mere detaljeret gennemgang af de forskellige indstillinger vist ovenfor, skal du blot vælge din POS service og derefter følge guiden.

Stempelur automatisk udstempling

Ved hjælp af automatisk udstempling kan du sætte en grænse for, hvor længe en medarbejder kan være indstemplet, og hvornår på dagen han/hun senest kan stemple ud, f.eks. når forretningen lukker. Vælg først en startdato, et klokkeslæt og de ugedage, det skal gælde for.

Du kan definere en minimums- og maksimumsvagtlængde, før automatisk udstempling aktiveres. Derudover skal du vælge det seneste tidspunkt på dagen og vælge en afdeling, som dette planlagte job skal gælde for. Husk at trykke gem.

For at benytte denne funktion skal stempeluret først være sat op på portalen. Se mere i artiklen Opsæt Stempelur.

Timesedler - FTP upload af CSV fil

Denne planlagte opgave giver dig mulighed for at automatisere eksporten af timesedler fra Planday til din server via FTP/SFTP. Vælg først en startdato, et klokkeslæt og de ugedage, det skal gælde for.

Derefter skal du definere, om denne planlagte opgave skal være afdelingsspecifik, give det en tidsramme og vælge, hvilke oplysninger det skal indeholde. Når dette er gjort, kan du indtaste dine FTP-informationer og trykke gem.

Vagtplan SMS - flere dage

Denne planlagte opgave giver dig mulighed for at sende en automatisk SMS-meddelelse til medarbejdere, der skal arbejde i det definerede tidsrum. Vælg først en startdato, et klokkeslæt og de ugedage, det skal gælde for.

Under Indstillinger skal du angive indholdet og antallet af dage, som meddelelsen skal omfatte, samt hvor mange dage i forvejen, som medarbejderne skal modtage meddelelsen. Du kan også definere personalegrupper og indstille en afdeling.

⚠️ Bemærk at der ved SMS notifikationer beregnes standard Planday SMS takst.

Vagtplan SMS - samme dag

Med denne planlagte opgave kan du sende en automatisk SMS-meddelelse til medarbejderne på de dage, hvor de arbejder. Vælg først en startdato, et klokkeslæt og de ugedage, det skal gælde for. Derefter skal du angive en afdeling, hvis det er nødvendigt, vælge de personalegrupper, der skal modtage SMS'en og skrive indholdet.

Bemærk at der ved SMS notifikationer beregnes standard Planday SMS takst.