Fraværsadministrering
Sådan administrerer du Fraværskonti og - balancer

Få et overblik over dine medarbejderes feriekonti, forstå feriebalancen og foretag eventuelle ændringer.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer der har oprettet en fraværspolitik i Planday

• Hvis du ikke kan se ferieoversigten, kan det betyde at du mangler adgang. Kontakt din Planday administrator for at få tildelt et højere adgangsniveau.

Ønsker du et overblik over dine medarbejderes feriekonti for at se hvor meget tilgængelig ferie de har tilbage eller hvilke medarbejdere der mangler en feriekonto? Denne artikel viser dig hvor du finder alt dette i Planday på web. Guiden forklarer også avancerede filtreringsmuligheder for mere præcis søgning og mere omfattende rapportering.

Først skal du sikre dig at du har oprettet en fraværspolitik og tildelt den til din medarbejder. Se mere om dette i Sådan opretter du fraværskonti for dine medarbejdere

Se en oversigt over dine medarbejderes feriekonto

Når medarbejderen har fået oprettet en fraværskonto, kan du se den under menuen Vagtplan > Fraværskonti eller under Medarbejderprofilen > Fravær fanen.

Disse tal vil ændre sig baseret på den valgte periode i filteret. Hvis der ikke er valgt nogen datoer, baseres beregningerne på kontoens start- og udløbsdato. Periodens start er som standard sat til den første dag i den aktuelle måned og ikke startdatoen for kontoens forburgs- eller optjeningsperiode.

• Efter at have valgt en korrekt periode og filtre, kan du eksportere oversigten i en Excel fil.

Listen indeholder alle medarbejdere, deres respektive feriekonti og 4 nøgletal:

• Startsaldo: Dette tal viser den tilgængelige balance fra starten af den valgte periode.

• Optjent saldo: Dette tal viser hvor mange dage/timer medarbejderen har optjent i den valgte periode.

• Brugt saldo: Dette tal viser hvor mange dage/timer medarbejderen har brugt i løbet af den valgte periode.

• Tilgængelig saldo: Dette tal viser hvor mange dage/timer medarbejderens har tilgængelig ved slutningen af den valgte periode.

Kan du ikke se en konto?

• Hvis du ikke kan se en fraværskonto, skal du prøve at justere tidsperioden på denne side, eftersom siden kun viser den valgte periode. Derudover kan du checke om kontoen er inaktiv ved at vælge Kontostatus.

• Når en konto er inaktiv, kan den ikke bruges til optjening af ferie og medarbejderen kan ikke anmode om ferie fra den.

• Denne oversigt viser ikke ikke-godkendt feriedage/timer under den tilgængelige saldo.

​Vælg yderligere filtre

Derudover kan du filtrere baseret på følgende filteringsmuligheder under Ekstra Filtre:

• Afdelinger, vælg hvilke afdelinger listen skal indeholde.

• Personalegrupper, vælg hvilke personalegrupper listen skal indeholde.

• Medarbejdertyper, vælg hvilke medarbejdertyper listen skal indeholde.

• Kontonavne, vælg hvilke kontonavne listen skal indeholde. Disse navne er baseret på hvad der er blevet angivet under selve fraværspolitikken.

Du kan også vælge Kontostatus 2️⃣ til højre for perioden. Her kan du vælge mellem aktiv, inaktiv, tilgængelig eller alle.

Du kan også søge 3️⃣ efter en specifik medarbejder hvis du ikke ønsker at udfylde en eller flere af filtrene. Dog kan du kun søge på fornavn og efternavn - ikke mellemnavne.

Sidst kan du også vælge Kontostatus til højre for perioden. Her kan du vælge hvilken status af konti du vil se mellem aktiv, inaktiv, tilgængelig eller alle.
​​

Rediger en saldo

Du kan også lave justeringer for at tilføje eller fratrække balancen fra en fraværskonto ved at gå til Vagtplan > Fraværskonti > rediger konto > og tryk Rediger foran balancen.

Det giver dig mulighed for at registrere en ændring af saldoen, som træder i kraft på en dato, du selv vælger. I samme billede finder du også en historik over alle justeringer på denne konto.

Slet en fraværskonto

Det kan du gøre under Vagtplan > Fraværskonti. I rækken for kontoen vælger du sletteikonet yderst til højre. Bemærk: Du skal først have behandlet alle åbne anmodninger, før du sletter en konto.

💡 Hvis du kun sletter konto-skabelonen, sletter du ikke de konti, der er oprettet med den, men gør dem inaktive. I dette tilfælde kan den ikke længere bruges.