Løntillæg
Opret Kosttillæg og Kostfradrag

Opret et automatisk kosttillæg- eller fradrag til en vagt til en måltidsgodtgørelse.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Søger du istedet mere viden om løntillæg, så klik her.

Kosttillæg eller kostfradrag kan indstilles til at udløses automatisk, når en vagt overskrider en arbejdstidsregel. Dette kan sikre, at medarbejderne kompenseres for måltider eller får et bestemt beløb trukket fra deres lønseddel til dækning af måltidsudgifter.

Sådan opretter du et kosttillæg - eller fradrag

Det første skridt er at oprette et kosttillæg eller kostfradrag for måltider, som gør det muligt for dig at administrere, hvor meget og hvor ofte der skal trækkes fra eller lægges til. Gå til Indstillinger > Løn > Kosttillæg og Kostfradrag.

Klik på Opret for at oprette et kosttillæg eller kostfradrag.

Type - Vælg hvilken regel du ønsker at sætte op: et Kosttillæg eller et Kostfradrag.

• Et tillægsbeløb tilføjer det angivne beløb til medarbejderens løn.

• Et fradragsbeløb fjerner det angivne beløb fra den ansattes løn.

Beløb -Den monetære værdi for tillægget/fradraget, og den kan indstilles til:

• Timebasis - anvendt hver time på vagten.

• Dagsbasis - anvendt én gang pr. vagt.

Påkrævet arbejdstid er minimumsarbejdstiden, i minutter, før at en medarbejder kan få kosttillæg/fradrag.

Lønkode - Tilføj en valgfri Lønkode or hurtigt at identificere dette i din løndataeksport, og vælg om du vil have kostfradraget printet/vist som et positivt tal.
⚠️ Dette afhænger af kravene til dit lønsystem, så tjek venligst dokumentationen fra din integrationsudbyder.

Sidst skal du vælge hvornår denne regel skal være gyldig fra og til (valgfrit).

I skærmbilledet ovenfor har medarbejdere, der arbejder uafbrudt i 300 minutter (5 timer), ret til et måltid pr. vagt. Et måltid koster 35 kr. pr. medarbejder og skal trækkes fra deres lønseddel. Derfor vil reglen om fradrag for deres måltid blive anvendt dagligt efter 300 minutters obligatorisk arbejdstid for et beløb på 35 kr.

💡 Alle kosttillæg og kostfradag oprettet som vist ovenover, vil påvirke alle medarbejdere. Alternativt kan man administrere individuelt som vist i næste afsnit i medarbejderprofilen eller oprette et negativt løntillæg.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du kosttillæg - eller fradrag for måltider for individuelle medarbejdere

Dette kan gøres ved at redigere brugerprofilen og aktivere eller deaktivere afkrydsningsfeltet Kosttillæg/fradrag under afsnittet Personlige oplysninger > Løn.

💡 Hvis du ikke ser feltet, skal du kontakte Planday Support for at få hjælp med aktiveringen

Kosttillæg / fradrag i løndataeksporten

Du kan se kosttillæg/fradrag for måltider i lønrapporten. Start med at generere en rapport under Løn > Løndataeksport. Vælg de datointervaller og medarbejdere, som du skal køre rapporten på, og tryk på Forbered rapport. PDF-rapporten vil vise mængden af kostfradrag og det beløb, der er trukket pr. medarbejder, som vist i eksemplet nedenfor.

Screenshot 2022-11-08 at 14.15.15.png