Vagter
Flyt, kopiér, slet og godkend vagter

I denne artikel kan du læse mere om de grundlæggende funktioner omkring vagtplanlægning både på computeren og i appen.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer. Lær mere om hvordan du opretter vagter her. Ønsker du i stedet at læse mere om vagtplanen overordnet kan du gøre det her.

💡Note om eksemplerne fra browserversionen: Den viste visning af vagtplanen er medarbejdervisningen, men funktionaliteten er den samme på tværs af visningerne.

💡 Note om eksemplerne fra appen: Denne artikel viser iOS-versionen. Som Android-bruger vil du bemærke mindre forskelle i designet, men funktionaliteten er den samme.

Sådan flytter du vagter i vagtplanen

Hvis du vil flytte en vagt, skal du blot trække og slippe den på det ønskede sted. Denne funktion er især nyttig, hvis du bruger Ledige vagter under medarbejdervisningen. Du skal blot trække en ledig vagt og slippe den for at tildele den til en medarbejder.

Flyt vagter i Planday appen

Tryk og hold nede på vagten og vælg Flyt. Tryk derefter på vagtplanen dér hvor du ønsker at flytte vagten her. Et blåt plus ikon skal være synligt her.

Sådan kopierer du vagter i vagtplanen

Hold Alt / ⎇ Option-tasten (på Mac) eller Alt-tasten (på Windows) nede. Mens du gør det, skal du vælge vagten og trække kopien til det ønskede sted på vagtplanen, indtil der vises et lille grønt plus på det.

Du kan eventuelt klikke på de tre prikker på vagten og trykke på Kopiér vagt fra drop-down menuen.

💡 Du kan også oprette kopier, når du opretter vagter.

Kopiér vagter i Planday appen

Tryk og hold nede på vagten og vælg Kopiér. Tryk derefter på vagtplanen dér hvor du ønsker at kopiere vagten til. Et blåt plus ikon skal være synligt her.

Sådan sletter du vagter i vagtplanen

Du har mange muligheder hvorpå du kan slette vagter fra vagtplanen:

• Mulighed 1 - Tryk på vagten for at åbne redigeringsvinduet og tryk Slet i bunden

• Mulighed 2 - Vælg en eller flere vagter via afkrydsningsfeltet og tryk Slet 🗑 ikonet fra redigeringsmuligheden i bunden i skærmen.

• Mulighed 3 - Klik på de tre prikker på vagten og vælg Slet vagt fra listen.

• Mulighed 4 - Gå til Værktøjer > Slet denne uge for at slette alle vagter i den pågældende uge.

Slet en vagt i Planday appen

Tryk og hold nede på vagten og vælg Slet. Som en mulighed kan du vælge at give medarbejderen besked om dette i vinduet hvor du bekræfter din handling. Husk at trykke Ok når du har foretaget dine valg.

Hvis du har åbnet en vagt til redigering, finder du også indstillingen Slet vagt i bunden.

Sådan godkender du vagter i vagtplanen

💡 Hvis du har konfigureret et Stempelur for din Planday konto, skal du følge de specifikke instruktioner i artiklen Godkendelse af stempeltider.

Godkendelse giver dig mulighed for at markere i vagtplanen, at vagter er blevet afsluttet. Dette giver dig et bedre overblik og frigiver disse vagter til lønregistrering.
Du har flere muligheder for at godkende vagter:

• Mulighed 1 - Klik på en vagt for at åbne den, slå muligheden for at godkende til under Løn og bekræft med Gem.

• Mulighed 2 - Vælg en eller flere vagter ved hjælp af afkrydsningsfeltet, og klik på afkrydsningsikonet ✔️ fra redigeringsmuligheden nederst på skærmen for at godkende vagter.

• Mulighed 3 - Mens du holder musen over en vagt, skal du klikke på de tre prikker og vælge Godkend fra listen.

• Mulighed 4 - Gå til Værktøjer > Godkend flere vagter. Vælg de ugedage, hvis vagter du vil markere som afsluttet, og tryk på Godkend.

Godkendte vagter får en 🟢 grøn farve i vagtplanen.

Godkend vagter i Planday appen

Tryk kort på en vagt. I visningen Rediger vagt skal du rulle ned til Godkend til løn. Aktivér funktionen, og bekræft ved at trykke på afkrydsningssymbolet ✔️ (Android) eller Gem (iOS) øverst til højre.