Kasseintegrasjoner (POS)
OnlinePOS integrasjon – Installasjonsguide med Planday

Importer omsetning fra OnlinePOS til Planday

Oppdatert over en uke siden

Bruker du OnlinePOS som ditt kassasystem kan du benytte deg av integrasjonen mellom Planday og OnlinePOS for å få din daglige omsetning fra OnlinePOS vist i Planday.

Nedenfor kan du lese mer om hvordan du aktiverer og bruker integrasjonen.

Integrasjonen henter inntektstall fra OnlinePOS en gang om dagen, og tallene hentes for et gitt antall dager tilbake i tid. I Planday kan du dermed følge omsetningen, lønnskostnader og lønnsprosent i omsetningsmodulen under Rapporter > Omsetning, så vel som direkte i vaktplanen.

For å kunne bruke integrasjonen, må du ha opprettet omsetningsenheter for de relevante avdelingene i Planday som skal knyttes til de tilsvarende kostnadsstedene i OnlinePOS. Du oppretter omsetningsenheter under Innstillinger > Rapporter > Omsetning.

Forbered OnlinePOS-integrasjonen

Følg trinnene nedenfor for å aktivere integrasjonen med OnlinePOS og begynn å få din omsetning overført automatisk til Planday.
Du må først kontakte OnlinePOS for å få følgende informasjon som vil bli brukt for å aktivere integrasjonen i Planday:

• Kunde ID

• Brukernavn

• Passord

Aktiver OnlinePOS-integrasjonen

Opprett Planlagt oppgave i Planday1. Deretter logger du inn i din Planday-portal og velger Innstillinger fra toppmenyen.
I menyen til venstre velger du Portalinnstillinger > Planlagte oppgaver og trykk Planlegg oppgave.
2. I oppgavetype velger du POS-integrasjon.
3. Velg en startdato for når du skal aktivere integrasjonen.
4. Sett avmerkingen til aktiv. Du kan til enhver tid fjerne avkrysningsruten for å stoppe/pause integrasjonen fra å hente nye data fra OnlinePOS.
5. Velg et tidspunkt for når Planday daglig skal hente forrige dagsomsetning fra OnlinePOS. Det anbefales at tidspunktet settes til kl. 08:00, når forrige dag er avsluttet.
6. Sett avkrysningsruten til å gjenta hver uke, dersom omsetningen skal hentes regelmessig hver uke.
7. Velg hvilken dager du ønsker at Planday skal hente omsetning fra OnlinePOS. Vær oppmerksom på at de valgte dagene, er dagene omsetningen hentes og IKKE den dagen omsetningen skapes. Dvs. at dersom du velger fredag og tidspunkt kl 08:00, vil Planday hente torsdagens omsetningstall fredag morgen kl. 08:00. Etter du har valgt når omsetningen skal hentes, konfigurerer du forbindelsen til OnlinePOS.
8. I POS Service skal du velge onlinepos.dk
9. Skriv deretter inn informasjon du har mottatt fra OnlinePOS:

• Kunde ID

• Brukernavn

• Passord

• Vel antall dager tilbake i tid det hentes tall for. Typisk er 1-3 dager, maks 31 dager.

• Sett avkrysningsruten til å overskrive eksisterende data, hvis integrasjonen skal overskride eksisterende data. Dette kan f. eks være omsetningstall oppgitt manuelt eller hvis det hentes omsetning for flere dager tilbake i tid og omsetningstallene blir oppdatert i OnlinePOS.

• Klikk på Test innstillinger og hent steder for å bekrefte at du har tilgang til OnlinePOS. Ved feil, vennligst sjekk innloggingsinformasjonen fra OnlinePOS.

• Dersom det er fullført og suksessfullt skal du heretter matche lokasjoner i OnlinePOS med de riktige omsetningsenhetene i Planday under Location mapping. Her vises samtlige omsetningsenheter det er opprettet i deres portal, og i dropdown-menyen velger du hvilke lokasjoner fra OnlinePOS som skal knyttes til den aktuelle omsetningsenheten.

• Klikk på Lagre og integrasjonen er klar til å hente omsetningsdata fra OnlinePOS.

Når integrasjonen er aktiv, vises den som aktiv på integrasjonsiden under Innstillinger – Integrasjoner – Oversikt.