Timeregistering
Pauser
Opprette og arbeide med pauser

Hvordan sette opp automatiske pauser for alle vakter i vaktplanen din, og hvordan du kan jobbe med manuelle pauser på en vakt om gangen.

Saad Saeed avatar
Skrevet av Saad Saeed
Oppdatert over en uke siden

🎯 For administratorer som har tilgang til alle innstillinger.

Automatiske pauser

Still inn automatiske pauser for å generere pauser enten på et bestemt tidspunkt på dagen eller etter at en angitt tid har blitt arbeidet. Dette kan bidra til å spare tid i planlegging, da pauser automatisk legges til alle vakter som oppfyller kriteriene.

For både Tid på dagen- og I forhold til vakten-pauser kan du stille inn:

• Hvor lang en vakt må være før en ansatt får pause.

• Ukedagene det skal gjelde.

• Avdelinger og personalgrupper som pausen gjelder for.

Gå til Instillinger > Vaktplan > Pauser > Legg til pause.

💡 Du kan alltid velge om en automatisk pause skal brukes på en vakt eller ikke (Vaktplan > velg vakt > Pause > Fjern markeringen for Automatiske pauser).

Konfigurer automatiske pauser basert på klokkeslett

Hvis du vil legge til en pause på et bestemt tidspunkt på dagen, velg pausetypen Klokkeslett. Gi pausen en tittel og angi start- og sluttid.

Du kan siden velge å knytte avdelinger og personalgrupper til pausen, eventuelt legge til en startdato og deretter trykke Lagre.

💡 Du kan nå også velge om den automatiske pausen skal være Ubetalt eller Betalt under Type.

Konfigurer automatiske pauser basert på tid i forhold til vakten

Hvis du ønsker å gi medarbeiderne en pause etter at en bestemt tid har blitt arbeidet på en vakt, klikker du på Legg til pause og velger deretter Ifht. vaktstart. Skriv inn lengden på pausen, velg hvor lang tid inn i vakten pausen skal starte, og angi hvor lang vakten må være for at pausen skal trekkes.

Igjen kan du skrive en tittel, tilknytte avdelinger og personalgrupper og eventuelt legge inn en startdato. Trykk Lagre.

💡 Du kan her også velge om den automatiske pausen skal være Ubetalt eller Betalt under Type.

⚠️ Hvis du endrer en eksisterende automatisk pause, vil de nye endringene påvirke alle automatiske pauser med tilbakevirkende kraft (tilbake til da pausen ble opprettet) med mindre du har låst lønnsperioden. Dette gjelder også godkjente vakter. Hvis det allerede er en manuell pause på en vakt, vil den forbli.

Legg til manuelle pauser i vaktplanen

Med manuelle pauser har du full kontroll og fleksibilitet til å overstyre automatiske pauser eller legge til pauser i tillegg til de automatiske pausene på en vakt. Du kan legge til manuelle pauser fra vakt til vakt direkte i vaktplanen.

Slik legger du til en manuell pause på en vakt:

• Gå til vaktplanen din og velg vakten du vil legge til en pause på.

• Velg Rediger-knappen (✏️) under Pause.

• Hvis det er en vakt der automatiske pauser allerede er brukt, kan du eventuelt fjerne markeringen Brukstandardpauser for å deaktivere det.

• Velg Legg til pause, legg til start- og sluttid for pausen og bekreft med Lukk.

• Du kan legge til flere pauser i en og samme vakt.

💡 Du kan her også velge om den manuelle pausen skal være Ubetalt eller Betalt.

Kombinasjon av pauser

Du kan i utgangspunkt kombinere en automatisk pause med en manuell pause. Det samme gjelder kombinasjonen av betalt og utbetalt pause.

Det eneste du bør være oppmerksom på er at pausene ikke overlapper hverandre i tid og lengde.

⚠️ Vær oppmerksom på bruk av automatiske pauser samtidig som bruk av pause i stemplingsuret.

I eksemplet nedenfor er det to automatiske pauser på en halvtime hver, henholdsvis ubetalte og betalte. I tillegg er det lagt inn en manuell pause på 15 minutter, totalt 1 time og 15 minutter pause.

Hvordan ser pausene ut i lønnsfilen?

Ved bruk av både betalte og ubetalte pauser er det viktig å kunne skille disse fra hverandre i lønnsfilen.

• En ubetalt pause vil rett og slett hete Pause og ved beløpet kan du se at verdien er negativ, det vil si at pausen trekkes fra lønnen.

• En betalt pause vises som Pause (betalt) og verdien vil være 0, fordi betalingen er inkludert i lønnen.

Se et eksempel nedenfor:

1. Summen av pauser. Her 1 time og 25 minutter (1,25 i desimaler).

2. Ubetalt automatisk pause på 30 minutter, opprettet under Innstillinger.

3. Betalt automatisk pause (ekstra pause) på 30 minutter, etter 6 timer.

4. Betalt manuell pause, fra 18.00 til 18.15, lagt til direkte på vakten i vaktplanen.