Kontrakter og dokumenter
Dokumenter
Importere lønnsslipper til Planday
Oppdatert over en uke siden

Planday støtter flere formater for importering av lønnsslipper. Når du importerer lønnsslipper til Planday, kan hver medarbeider få tilgang til sine egne lønnsslipper, enten på nett eller gjennom Planday-appen.

Planday bruker to (enkelte ganger tre) indentifikatorer til å knytte en medarbeider til sin lønnsslipp:

• Fødselsnummer

• Ansattnummer

Begge disse verdiene må være identiske i Planday og i systemet som brukes til lønnskjøring. Enkelte lønnssystemet krever også at de 5 siste siferne i Planday er like de 5 siste i lønnssystemet, her kan man bruke xxxxxx12345.

Last ned lønnsslippene fra lønnssystemet som én enkelt fil med én lønnsslipp pr. side. Dokumentet må ikke være beskyttet med adgangskode.

Importere lønnsslipper til Planday

Følg trinnene under for å importere lønnsslippene til Planday:

• Logg inn på Planday og gå til Lønn > Eksportere lønn > Importer lønnsslipper.

• Oppgi start- og sluttdato for lønnsperioden.

• Velg opplastingsformat.

• Klikk på Last opp fil.

Lønnsslipper vil bli lastet opp for endelig godkjenning fra deg. Du vil se en listevisning med alle medarbeiderne og hvorvidt opplastingen var vellykket eller ikke.

Etter at du har gjennomgått de opplastede lønnsslippene, klikker du på Lagre.

Tilgjengelige opplastingsformater

Planday kan håndtere lønnsslipper fra en rekke lønnsleverandører. Både Huldt og Lillevik, Visma Lønn og Tripletex støttes. I tillegg finnes det et generisk importeringsalternativ for andre systemer.

Tilgang til lønnsslipper

Medarbeidere kan se og laste ned lønnsslippene sine fra siden Konto i Planday-appen, eller under Forside i webversjonen. Administratorer kan få tilgang til lønnsslipper enten fra medarbeidernes profiler eller fra Lønn > Eksportere lønn > Lønnsslipper.

Feilsøking

Hvis du har problemer med lønnsslipper, ber vi deg legge merke til følgende:

• Du må være en del av Sikkerhetsgruppen Administrator, som har det høyeste tillatelsesnivået i Planday, for å se lønnsslippene til medarbeidere. Det vil si at muligheten til å se medarbeideres lønnsslipper ikke kan begrenses pr. avdeling eller gis til Vaktplansadministratorer eller HR-administratorer.

• Ideelt sett bør lønnsslipper lastes opp som ett enkelt PDF-dokument, med hver medarbeiders lønnsslipp på en egen side. Dette er viktig når du bruker det generiske importeringsalternativet.

• Alle medarbeidere må ha en verdi i feltet Fødselsnummer på kontoen sin. (uten mellomrom eller bindestreker)

• Ved bruk av integrasjoner som Huldt og Lillevik, Visma Lønn og Tripletex må feltene for fødselsnummer og ansattnummer være identiske i Planday og i lønnssystemet ditt.

• Hvis medarbeidere ikke får tilgang til lønnsslippene sine via Planday-appen, kan de prøve å avinstallere og reinstallere appen.