Medarbejderadministration i Planday

Denne artikel giver dig en klar introduktion til at administrere dine medarbejdere og deres data i din portal.

Sepideh avatar
Skrevet af Sepideh
Opdateret over en uge siden

🎯 For administrator og HR managere.

Se en liste over alle medarbejdere

I Planday kan du administrere dine medarbejdere/dit personale ved at gå til Medarbejdere i den øverste menulinje.

Du kan skifte til en gittervisning af dine medarbejdere ved at klikke på symbolet ved siden af knappen Administrer kolonner.

På siden vises en liste over dine medarbejdere, herunder deres profil billede eller initialer, fornavn, efternavn, og andre oplysninger. Du kan bruge søgefunktionen til at finde en specifik medarbejder. Klik på en medarbejders navn for at få adgang til det lille/hurtige redigeringsvindue.

Hvilke og hvor mange oplysninger du får vist i medarbejderlisten afhænger af disse faktorer:

• Dit adgangsniveau i Planday

• De detaljer du vælger at se. Klik på Administer kolloner knappen øverst til højre for at vælge hvilke filtre der vises på medarbejderlisten. Bekræft dit valg med Gem.

• Dit valg i menuen i kollonen til venstre.

• Indstillingerne i Formopsætningen inkluderer om medarbejderens kontaktoplysninger skal være synlige.

Tip: Feltet Sidste vagt hjælper med planlægning og bemandingsbeslutninger. Sorter listen efter dette felt for hurtigt at se, hvem der har været væk eller arbejdet for nylig.

Forskellige måder at se medarbejdere

I venstre margen finder du en oversigt over afdelinger, personalegrupper, medarbejdertyper og adgangsniveau i Planday.

• 1️⃣ Vælg en afdeling øverst til venstre. Når du har valgt en afdeling, kan du klikke på blyantsikonet ud for dens navn for at få vist Rediger afdeling, eller klikke på plustegnet for at få vist Opret afdeling. Få mere at vide i artiklen Opret og rediger afdelinger.

• Hvis Medarbejdere, du administrerer er valgt 2️⃣, vises kun disse medarbejdere, som du kan se og redigere afhængigt af dit adgangsniveau.

• I den største del af den lodrette menu 3️⃣ kan du anvende forskellige filtre. Filtrer efter individuelle personalegrupper, medarbejdertyper eller adgangsniveauer. Under Diverse finder du medarbejdere, der ikke er i en gruppe eller er deaktiveret.

Tip: Ved at klikke på listeikonet med pilen ved siden af afdelingsnavnet 4️⃣ i øverste venstre hjørne kan du vise eller skjule bjælken.

Værktøjer

I drop-down menuen under knappen Værktøjer finder du følgende muligheder:

• Dokumentoversigt - Upload dokumenter filtreret efter type, afdelinger og personalegrupper.

• Send invitationer - Send loginoplysninger til hele afdelinger. Du kan også invitere medarbejdere individuelt.

• Import af medarbejdere via skabelon - Opret flere medarbejdere ved brug af en skabelon.

• Rediger lønsatser - Rediger mange lønsatser samtidig ét sted.​

Avancerede funktioner

Gå til Indstillinger > HR for at finde forskellige avancerede indstillinger for administration af dine medarbejdere.

Generelt

Opret medarbejdertyper, fratrædelsestyper eller administrer den automatiske sletning af deaktiverede medarbejdere. Få mere at vide i artiklerne Opret og rediger medarbejdertyper og Sådan deaktiverer og genaktiverer du medarbejdere.

Formopsætning

Her kan du indstille, hvilke områder og felter der skal vises i medarbejderens profil, hvordan de skal være indrettet, og hvem der skal have adgang til hvilke felter. Få mere at vide i artiklen Sådan opsætter du medarbejderprofiler.

Kontraktregler

Ved hjælp af kontraktreglerne kan du sammenligne de planlagte timer for dine medarbejdere med de kontraktligt aftalte timer direkte i vagtplanen. Få mere at vide i artiklen Opret og anvend kontraktregler.

Medarbejdere

Her kan du definere, hvilke felter/oplysninger i en medarbejderprofil der kan gøres synlige for andre medarbejdere. Få mere at vide i artiklen Medarbejderoplysninger: indstillinger for synlighed og adgang.

Kompetencer

Hvis du benytter kompetencer, er det herunder du opretter og administrerer dem. Læs mere om i artiklen Opret og brug Kompetencer.

Kontraktopsætning

Du kan oprette og uploade forskellige medarbejderkontrakter her, så du altid har en standardkontrakt f.eks. pr. personalegruppe. Få mere at vide i artiklerne Opret og upload af kontrakter og Opret og send en medarbejderkontrakt.

Flere måder at administrere medarbejdere

Personalegrupper og afdelinger

I menuen under Medarbejdere finder du Personalegrupper og Afdelinger. Her kan du oprette og administrere personalegrupper eller afdelinger. Læs mere i:

Kontrakter & Dokumenter

I dropdown menuen under Medarbejdere finder du også Kontrakter og Dokumenter. Opret og del kontrakter, og få dem underskrevet. Del vigtige dokumenter med dit team.

Du kan finde detaljerede oplysninger i artikelsamlingen Kontrakter og Dokumenter.