Planday for medarbejdere
FAQ
Planday app for medarbejdere - FAQ

I denne artikel kan du som medarbejder få svar på ofte stillede spørgsmål omkring Planday appen.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 For medarbejdere.

Se mere i Planday for medarbejdere - App Guide, hvis du er ny i Planday.

Log ind i Planday

Find mere information i Jeg kan ikke logge ind hvis du har problemer med at logge ind.

Jeg kender ikke URL adressen for min arbejdsplads

• Planday URL adressen kan du finde i invitationsmailen som er sendt til dig.

• Planday URL adressen benytter formatet companyname.planday.dk, men det kan også være companyname.planday.com. Bemærk at det ikke indeholder https://

• Hvis du ikke er blevet inviteret til Planday eller ikke kan finde din invitationsmail, kan din leder gensende den. Du kan med fordel sende Opret, redigér og inviter Medarbejdere for at guide ham/hende bedst muligt.

Jeg er blevet bedt om at bekræfte mit Planday brugernavn

Dit Planday-brugernavn er en unik identifikator for din konto, som tager form af en gyldig e-mailadresse. Du kan blive bedt om at bekræfte dit brugernavn, når du logger ind for første gang, eller hvis din manager opdaterer det for dig. Hvis du brugte Planday, før GDPR trådte i kraft, skal du muligvis opdatere dit brugernavn og din adgangskode.

Hvilke tegn kan bruges i brugernavnet?

Dit brugernavn skal være en valid email adresse

• Følgende tegn understøttes i brugernavnet:

a-z i store og små bogstaver, 0-9 og .! #$%&'*+/=? ^_`{|}~-

• Følgende tegn understøttes ikke i brugernavnet:

• Omlyd ä, ö og ü i store og små bogstaver

• Skandinaviske bogstaver æ, ø, å i store og små bogstaver

Jeg har glemt mit brugernavn eller min adgangskode

Se mere om hvordan du nulstiller din adgangskode i følgende artikel.

Jeg vil gerne opdatere eller ændre mit brugernavn

Når du har en Planday konto kan du ændre dit brugernavn selv. Du kan finde alle de nyttige informationer om hvordan i artiklen Sådan opdaterer du brugernavn.

Hvis du ikke kan logge på Planday kan du se mere i Jeg kan ikke logge ind.

Fri / Ferie

Jeg får beskeden om at jeg ikke har en aktiv fraværskonto

Hvis du er i menuen Fri og du får ovenstående besked, skal du række ud til din manager / leder som skal oprette en fraværskonto for dig. Du kan sende ham/hende følgende guide Anvend fraværskontoskabelon for dine medarbejdere for at hjælpe.

Hvorfor er afspadseringsbalancen på appen anderledes end det jeg ser på web?

• Planday app viser afspadseringsbalancen som inkluderer alt godkendte og ikke-godkendte/afventende afspadsering.

• På web vises afspadseringsbalancen uden afventende/ikke-godkendt afspadsering.

Hvorfor er min feriebalance anderledes på appen end det jeg ser på web?

• På Planday appen inkluderer den tilgængelige balance både godkendt og ikke-godkendt ferie, og når du trykker på feriekontoen vil du kunne se detaljer over:

• Din balance til dags dato (indkluderer godkendt ferie men inkluderer ikke afventende fraværsanmodninger eller godkendt ferie i fretiden) og

• Den tilgængelige balance (inkluderer både godkendt og ikke-godkendt ferie)

• På web viser feriebalancen ikke afventende fraværsanmodninger / ikke-godkendt ferie.

Jeg kan ikke søge om ferie / fri

Der kan være følgende mulige årsager:

1. Sørg for, at du har en aktiv fraværskonto. Uden den kan du ikke anmode om fravær/ferie/fri. Hvis du er i tvivl, så kontakt din leder.

2. Tjek, om der er en anden anmodning, der overlapper i tid.

3. Vær opmærksom på gyldighedsperioden for din fraværskonto. Anmodninger uden for denne periode vil ikke kunne anmodes om.

4. Undgå at indtaste "0" (nul) dage i fraværsanmodningen. Hvis du vil fjerne en fraværsdag inden midt en periode, skal du indsende to separate fraværsanmodninger.

Mine timer

Mine vagter dukker ikke op i Planday app

Hvis dine vagter ikke dukker op under Overblik på din app, kan du gøre et par ting:

• Tjek med dine leder om du er vagtplaneret i vagplanen.

• Afinstallér og geninstallér din Planday app

• Tjek telefonens mærke, model og dit styresystem. Find listen af understøttede enheder for iOS her og Android her.

Hvor ser jeg mine arbejdede timer?

For at se dine arbejdede timer skal du gå til Mere (i bunden til højre) > Dine timer.

Startdatoen stemmer overens med din virksomheds lønperiode, som er indstillet af administratoren af Planday-kontoen.

Byt, overdrag og sælg vagter

Jeg kan ikke bytte vagter med mine kolleger

Her kan du tjekke et par ting:

• Vær sikker på at den vagt du prøver at bytte ikke er selvsamme dag du kigger.

• Vær sikker på at den vagt du forsøger at bytte er med en kollega i samme personalegruppe.

Hvis du slet ikke kan se muligheden for at bytte vagter, kan det være din leder ikke har aktiveret denne funktion for jer.

Stempelur

Jeg kan ikke stemple ind på min telefon. Den siger jeg skal være på lokationen for at stemple ind.

Det kan skyldes følgende:

• Der er 2 GPS-lokationer, der overlapper hinanden for to forskellige lokationer. Kontakt din leder, så de kan se på stempelur-indstillingerne på deres Planday-konto.

• Den vagt, du forsøger at stemple ind på, er ikke planlagt på den lokation, du befinder dig på.

• Det kan være, at du enten ikke er forbundet til WIFI, eller at du ikke er forbundet til det rigtige. Du kan læse For medarbejdere: Hvad kan du gøre hvis du har problemer med stempeluret?

Jeg får en fejlmeddelelse omkring forkert adgangskode eller brugernavn når jeg prøver at stemple ind via tablet

Spørg din leder om at tjekke stempelursindstillingerne for kioskprofiler under Indstillinger > Stempelur > Profiler.

Hvad gør jeg hvis jeg glemmer at stemple ind eller ud?

Så skal du række ud til din leder så han/hun kan indtaste dine vagttider manuelt på siden hvor de godkender stempelurstider.
Du kan videresende artiklen Godkendelse af stempeltider for at hjælpe.

Min pause i Planday vil ikke slutte og timetælleren fortsætter bare. Hvad gør jeg?

I dette tilfælde skal du skrive til din leder og forklare den udfordring du oplever. Din leder kan herefter indtaste dine stempeltider manuelt og afslutte din vagt. For at hjælpe dem med at gøre dette kan du sende et link til artiklen Godkendelse af stempeltider.

Tilgængelighed

Jeg kan ikke angive min tilgængelighed

Det kan skyldes at funktionen ikke er aktiveret på jeres Planday konto. I dette tilfælde skal du række ud til din leder.

Dokumenter og Kontrakter

Jeg kan ikke se nogle dokumenter i min app

Det kan være en personlig fil. Disse filer er ikke synlige på appen. Du kan istedet se dem under dine personlige profilindstillinger på web.