Planday app for administratorer - FAQ

Find hurtige svar på ofte stillede spørgsmål omkring hvad der er muligt at gøre på Planday appen som administrator.

Anton E avatar
Skrevet af Anton E
Opdateret over en uge siden

🎯 For administratorer eller vagtplan admin.
​Hvis du er medarbejder og har spørgsmål om appen kan du klikke på Planday app for medarbejdere - FAQ.

Her er en simpel oversigt over, hvad du kan gøre i appen som administrator, sammenlignet med web versionen: ⬇️

Det meste af Planday opsætningen skal gøres på web versionen af Planday.

Medarbejdere

Jeg kan ikke se den fulde liste af medarbejdere i Planday

Dette har at gøre med dit adgangsniveau og synligheden af dine medarbejderes kontaktoplysninger. Når du er administrator uden redigeringsrettigheder, kan du ikke se en medarbejder i samme afdeling som dig, hvis en administrator evt. har overset at markere feltet Synlig kontaktinfo i medarbejderens profil.

Derfor vil jeg mene at man burde nævne at det er feltet 'Synlig kontaktinfo' på medarbejderens profil.
eller
Ledere, der ikke har ret til at redigere medarbejderoplysninger, vil ikke kunne se medarbejderprofiler, der ikke har gjort deres kontaktoplysninger offentlige, selvom disse medarbejdere er i samme afdeling.

Du kan læse mere om synlig kontaktinfo her.

En medarbejder har ikke modtaget sin invitationsemail til Planday

Du kan læse mere i Jeg kan ikke logge ind

Fravær

Kan jeg godkende fravær / ferie på appen?

Det er pt. ikke muligt at godkende fravær / ferie på appen.

Mine medarbejdere rapporterer at de ikke kan anmode om ferie på appen

• Tjek at de har en aktiv fraværskonto. For at checke dette skal du gå til Planday på web > Vagtplan > Fraværskonti > skriv medarbejderens navn i søgefeltet > vælg Aktiv filteret i Kontostatus og vælg kontoens gyldige periode. Hvis ingen konto dukker op, skal du tildele en konto til medarbejderen først (der kan ikke oprettes anmodninger uden en fraværskonto).

• Hvis medarbejderen allerede har en aktiv fraværskonto tildelt, kan det være fordi at der allerede ligger en anden fraværsanmodninger, som overlapper i perioden. Du kan checke dette under Vagtplan > Fraværsanmodninger. Hvis der er en anden anmodning allerede, skal denne afvises før en ny kan sendes ind.

Mine medarbejdere rapporterer, at Flexsaldoen i appen er forskellig fra det, de ser på web

• Appen viser Flexsaldoen, der omfatter godkendt og ikke-godkendt/anmodet afspadsering.

• Web viser Flexsaldoen, som ikke inkluderer ikke-godkendt/anmodet afspadsering.

Mine medarbejdere rapporterer, at Feriebalancen i appen er forskellig fra det, de ser på web

• På Planday appen vises balancen inklusiv både godkendt ferie og ikke-godkendt ferie, men hvis man klikker/trykker på/vælger fraværskontoen, vil de se følgende detaljer:

• saldoen til dato (inkluderer den godkendte ferie, men inkluderer ikke den ikke-godkendte ferie) og

• den disponible saldo (omfatter både den godkendte og den ikke-godkendte ferie)

• På Planday web, inkluderer den disponible saldo ikke den ikke-godkendte ferie

Stempelur

Min medarbejder har stemplet ind og ud men jeg kan ikke finde stempeltiden for at godkende. Hvorfor?

Hvis der er opsat afvigelsesregler på din Planday konto, kan du ikke godkende stempeltider i Planday appen. Læs mere om godkendelse af stempeltider i afsnittet Godkend stempelurtider via med Planday-app.

Jeg vil gerne levere en besked til når en medarbejder stempler ind. Hvordan sætter jeg det op?

Når du sender en besked via Planday web, kan du vælge om den skal vises når en medarbejder stempler ind på sin vagt. for at vælge dette til, skal du logge på Planday på web > Send besked (1.)> tilvælg Vis beskeden i stempeluret (2) under Beskedoplysninger.

Medarbejderne vil kun kunne se beskeden på Planday-appen, når de stempler ind, og ikke på punchclock.planday.com eller via Kiosk-appen.

Når min medarbejder forsøger at stemple ind på appen kan han/hun ikke se de eksisterende vagter.

Det kan skylde at de er på den forkerte lokation. Du kan forsøge at sende dem denne guide: For medarbejdere: Hvad kan du gøre hvis du har problemer med stempeluret?
Du kan også checke følgende i sine Stempelurs indstillinger på web versionen i Planday:

• Check hvilke vagttyper der er aktiverede under Indstillinger > Stempelur > Generelt. Det kan skyldes at dine medarbejdere prøver at stemple ind på en vagt der ikke er registreret for Stempelur.

Mine medarbejdere kan ikke stemple ind på appen

Først kan du prøve at videresende følgende guide til dine medarbejdere: For medarbejdere: Hvad kan du gøre hvis du har problemer med stempeluret?

Hvis dette ikke løser udfordringen, kan du prøve følgende andre ting:

• Under Indstillinger > Stempelur > Medarbejderadgang > Mobil App adgang > Lokationer, check om muligheden Stempelur tilladt fra mobil app (Android & iOS) er aktiveret.

• Under Indstillinger > Stempelur > Medarbejderadgang > Mobil App adgang > Lokationer, check om de afdelinger som medarbejderne er en del af, er tilføjet til geo-lokationerne for/over hvor medarbejderne stempler ind fra.

• Prøv at udvide radiussen for det sted, hvor dine medarbejdere ikke kan stemple ind. Planday anbefaler en radius på mindst 100 meter. Find ud af, hvordan du gør det i Opsæt geofencing for adgang via mobilappen.

Er der nogen begrænsninger på, hvor langt tilbage man kan se og godkende stempelurstider i appen?

Appen viser kun stempeltider 1 uge tilbage i tid. Længere tilbage end det skal du bruge web versionen af Planday. Læs Godkendelse af stempeltider for at lære mere om det.

Er der en indstilling der muliggør at medarbejdere kan stemple ind uden de er planlagt til en vagt (i vagtplanen)?

Ja, det er der. I web versionen af Planday skal du gå til Indstillinger > Stempelur > Avanceret > Visningsindstillinger > Marker Ja under Muligt at stemple ind uden for vagtplanen for at aktivere indstillingen.

Vagtplan

Er det muligt at skjule Vagtplan menuen for medarbejdere så de ikke ser deres kollegaers vagter?

Ja. det er muligt
Du kan række ud til vores supportteam, så de kan hjælpe dig med denne anmodning.
Dernæst vil medarbejderne kun have mulighed for at se deres vagter under Overblik > Dine vagter.

Medarbejdertilgængelighed

Jeg kan ikke se mine medarbejderes tilgængelighed på appen

Hvis du opretter en vagt i Grupper- eller Funktions-visningen, kan du se medarbejderens tilgængelighed på medarbejderlisten. ⬇️

‎Availability status app.‎001.jpeg

Medarbejdere kan ikke angive deres tilgængelighed

Det kan være, at indstillingen er deaktiveret på din Planday-konto. Du bliver nødt til at kontakte vores supportteam, så de kan hjælpe dig med denne anmodning.

Hvordan kan jeg sikre mig, at medarbejderne ikke registrerer deres tilgængelighed?

Du kan række ud til vores supportteam så kan de hjælpe med at slå denne funktion fra for dig/jer.

Løn

Kan du se løn informationer på appen?

På appen kan du ikke se løn-relaterede oplysninger. Du kan kun administrere dette på web versionen af Planday.

Beskeder

Hvordan begrænser vi beskeder til en bestemt afdeling? I øjeblikket kan alle medarbejdere sende beskeder til alle på hele vores konto.

Det er muligt at sende en besked til en hel afdeling eller personalgruppe fra appen.
Hvis det ikke er tilfældet for din Planday-konto, er du nødt til at kontakte vores supportteam, så de kan hjælpe dig med denne anmodning.

Nyheder og begivenheder

Hvordan kan jeg oprette nyheder og begivenheder på appen

Du kan kun gøre dette fra web under Forside > Begivenheder.
Fra appen kan du se nyheder og begivenheder og acceptere eller afvise invitationer til en begivenhed.