Opprette og bruke maler
Oppdatert over en uke siden

Maler er flotte for å legge fundamentet for vaktplanen din eller for å lagre gjentakende uker for senere bruk. Malredigering i Planday er et kraftig planleggingsverktøy som forener alle planleggingsfunksjonene du trenger.

Redigere maler

På vaktplanen finner du menyen Maler i øvre høyre hjørne. Herfra kan du gjøre følgende:

• Redigere eksisterende maler.

• Opprette en ny mal.

• Lagre din gjeldende vaktplan som en mal.

• Rulle en mal på vaktplanen.

• Kopiere uker.

Kopier uke

Hvis du har en ukentlig vaktplan du ønsker å bruke om igjen, kan du enkelt kopiere den ved å gå til Maler og velge Kopier uke. Velg uken du vil kopiere vaktplanen din til og bekreft.

Når du kopierer en uke, overskrives alle eksisterende vakter som ikke allerede er godkjent for lønn eller som mangler stemplingstider.

Den beste måten å bruke Kopier uke på er å alltid kopiere til en tom uke. Da risikerer du ikke å overskrive noe ved et uhell.

Flytte og kopiere vakter i redigering av mal

Hvis du har den samme vakten flere dager, kan du kopiere vakten ved å holde inne ALT/Option-tasten (Mac) eller ALT-tasten (Windows) og slippe en kopi av vakten der du trenger den.

Kopiering av vakter fungerer på tvers av alle tre visningene i Malredigering: Medarbeidere, Grupper og Funksjoner.

Hvis du vil flytte en vakt, er det bare å dra og slippe den der du vil ha den.

Arbeide med ulike visninger i redigeringsverktøyet

Som i Vaktplan er det tre ulike visninger tilgjengelig i redigering av mal: Medarbeidere, Grupper og Funksjoner.

Medarbeidere

Ved å arbeide i visningen Medarbeidere får du oversikt over antall timer hver medarbeider er satt opp i uken du arbeider med. Dette er nyttig for å holde styr på de individuelle timene til en medarbeider og sørge for at du ikke gir noen for få eller for mange timer. Du kan kombinere dette med funksjonen Kontraktsregler for å få en enda mer omfattende visning.

Merk at timene som vises ikke omfatter pauser.

I visningen Medarbeidere kan du dra og slippe ledige vakter for å tilordne dem til medarbeidere.

Grupper

I visningen Grupper kan du se vaktene dine pr. personalgruppe. Dette gir deg en ryddig oversikt på skillet mellom personalgrupper. Hvis du ikke har satt opp funksjoner, er Grupper-visningen nyttig for å se om du har satt opp medarbeidere i alle rollene du trenger å dekke.

Hvis du vil ha mer informasjon om hver vakt, eller du vil kategorisere vakter på tvers av personalgrupper, anbefaler vi at du setter opp funksjoner.

Funksjoner

Hvis du har satt opp visningen Funksjoner, kan du arbeide med malen på helt samme måte som med vaktplanen din. Etter hvert som du fyller malene dine med vakter, vil timene for hver av kategoriene bli oppdatert tilsvarende.

Rull ut maler på vaktplanen din

Når du ruller ut maler, er det viktig at du kontrollerer innstillingene og hvilken dato du tar malen i bruk fra. Gå til uken der du ønsker å starte malutrullingen. Deretter åpner du Maler og klikker på Rull ut mal.

Du har to alternativer når du ruller ut en mal:

• Oppdatere eksisterende og legge til nye vakter

• Slette alle og legge til nye vakter

Det første alternativet vil forsøke å flette den eksisterende vaktplanen med informasjon fra malen. Det andre alternativet vil slette alt på vaktplanen for øyeblikket, for så å legge til informasjon fra malen.

Når du bytter mellom de ulike malene kan du kunne se en forhåndsvisning av hvordan sluttresultatet vil se ut.

Vi anbefaler at du ruller ut maler i tomme uker. Dette gir deg best oversikt og kontroll. Når du har kontrollert innstillingene, velger du Neste. Planday kontrollerer for brudd på arbeidstidsregler før du bekrefter ved å klikke på Rull ut.

Maler og arbeidstidsregler

I den oppgraderte versjonen av Planday utføres en kontroll mot arbeidstidsregler før du ruller ut en mal. Dette er nyttig for å forsikre deg om at du ikke setter opp medarbeidere i strid med arbeidstidsreglene i ditt land eller din bransjen.

Det utføres også kontroller mot arbeidstidsreglene hver gang du gjør endringer på vaktplanen.

Ta en titt på denne artikkelen for å få mer informasjon om hvordan du setter opp arbeidstidsregler.