Oppsett Stemplingsur

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du setter opp Stemplingsuret, som de ansatte kan bruke til å klokke inn og ut selv.

Anton E avatar
Skrevet av Anton E
Oppdatert over en uke siden

🎯 Denne artikkelen er for administratorer som vil sette opp Stemplingsur-funksjonen i deres Planday portal. Hvis du ønsker å godkjenne stemplingstider kan du lese mer i Godkjenning av stemplingstider.

I Planday kan du holde styr på medarbeideres fysiske tilstedeværelse og punktlighet ved bruk av Stemplingsuret. Stemplingsuret kan enten gjøres tilgjengelig for medarbeidere via mobilappen, eller konfigueres til kun å virke på en datamaskin via web.

Hvis du ikke har adgang til Stemplingsur på din Planday-konto, kan du skrive til vårt supportteam via chatten for å få det aktivert.

💡 Kjenner du til Planday Kiosk-appen? Du kan sette dette opp på en iPad som et ytterligere alternativ for att stemple inn og ut – uten å bruke en smartphone eller datamaskin. Lær mer i artikkelen Planday Kiosk app for iPad.

1 - Sett opp Stemplingsur for tilgang via nettleser

Register dine IP-adresser

Hvis medarbeidere skal kunne stemple inn og ut på en datamaskin via punchclock.planday.com, skal en administrator registere IP-adressen for det nettverket som brukes på arbeidsstedet:

Følg disse trinnene:

• Logg inn på din Planday-konto fra en datamaskin/PC, som er tilsluttet det nettverket hvor dine medarbeidere skal stemple inn og ut.

• Gå til Innstillinger > Stemplingsur > Ansattilgang, og klikk på knappen Legg til under Tilgang via internett.

• Her ser du din aktuelle IP-adresse. Dersom du er på samme nettverk som brukes av dine ansatte, er dette den adressen du skal legge til.

• I Legg til IP kan du skrive den nåværende IP-adressen. Her kan du velge å angi et navn, f.eks. den lokasjonen hvor de ansatte stempler inn og ut.

• Klikk på Lagre.

Når IP-adressen er registert, kan dine ansatte stemple inn og ut fra punchclock.planday.com ved å bruke sin e-postadresse og passord, forutsatt at de er koblet til internett via den registrerte IP-adressen (WLAN-nettverket).

Hvis du har flere lokasjoner, kan du også legge til IP-adressene til disse stedene. Dette sikrer at de ansatte også kan stemple inn og ut der.

Hva du skal gjøre dersom IP-adressen ikke blir gjenkjent

Hvis du ikke kan få adgang til punchclock.planday.com, skyldes det mest sannsynlig en endring i din dynamiske IP-adresse. Det skjer nemlig at internett-tilbydere endrer denne en gang i blant.

Du kan legge til den nye IP-adressen ved å følge trinnene ovenfor, eller ved hjelp av artikkelen Stemplingsur - registrer din IP-adresse.

2 - Sett opp Stemplingsur for tilgang via app

Slik konfigurerer du tilgang til Stemplingsur via Planday-mobilappen:

• Gå til Innstillinger > Stemplingsur > Ansattilgang.

• Velg Ja for Stemplingsur tillatt i appen (iOS og Android), og marker avkrysningsfeltet ☑️ for Stemplingsuret er tilgjengelig fra bestemte steder.

Sett opp geofencing for tilgang gjennom mobilappen

Geofencing anvendes dersom ansatte kun skal kunne stemple inn og ut når de fysisk er tilstede i et område. De ansatte skal i dette tilfellet oppholde seg på et predefinert arbeidssted, hvis ikke får de ikke mulighet til å stemple inn eller ut av deres vakter. Dersom du ønsker å konfigurere dette, skal du klikke på Legg til ny GPS-sone:

• Søk etter adressen på din GPS-sone i søkefeltet øverst på kartet. Du kan også klikke på det lille pil-ikonet på sirkelen og trekke det over det ønskede stedet.

• Sett opp geofencing-radiusen ved å dra pilikonet. Planday anbefaller en radius på minst 100 meter, da en mindre radius kan påvirkes av smarttelefonens GPS-nøyaktighet eller GPS-fortsyrrelser i området.

• Legg til de ønskede Planday-avdelingene du vil gi tilgang til fra denne GPS-sonen.

• Gi GPS-sonen et navn og trykk Lagre.

💡 Etter å ha satt opp GPS-posisjonen din, kan ansatte bare stemple seg inn og ut hvis de er innenfor den angitte radiusen og har GPS slått på smarttelefonen. For at Stemplingsuret ska fungere gjennom appen, krever Planday GPS eller posisjonstilgang - dette brukes utelukkende til å stemple inn og ut, ikke for å spore posisjoner.

Gi medarbeidere ubegrenset adgang til å stemple inn og ut

Hvis du vil gi tilgang til Stemplingsuret fra mobilappen uten å angi noen restriksjoner, skal du markere avkrysningsfeltet ☑️ Stemplingsuret er tilgjengelig overalt (ingen stedsbegrensning) under Tilgang fra appen.

Tillat ansatte å stemple inn uten en vakt i vaktplanen

For å gi dine ansatte muligheten til å stemple inn uten en vakt, skal du gå til Innstillinger > Stemplingsur > Avansert > Visningsinnstillinger og markere Ja i Innlogging uten en vakt. Hvis en ansatt stempler inn uten en vakt, vil vakten være synlig på vaktplanen for avdelingen de stempler inn på, og du kan administrere eller godkjenne vakten som alle andre vakter.

Begrens bruken av Stemplingsuret til Wi-Fi-nettverket på arbeidsstedet

Når du legger til en IP-adresse (som vist i punkt 1 - Sett opp Stemplingsur for tilgang via nettleser), er det også mulig å anvende denne som tilgang til stemplingsuret via appen. Dette er kun relevant dersom dine ansatte har tilgang til den registrerte IP-adressen fra deres telefoner på arbeidsstedet. For å legge til denne muligheten skal du markere avkrysningsfeltet ☑️ Stemplingsuret er kun tillatt via Wifi på arbeidsplassen (IP-adresse(r) må angis).

​💡 Hvis dine ansatte bruker iOS-enheter med iOS 14 eller senere, bør du informere dem om at de skal aktivere presis posisjonering for Planday-appen for å kunne stemple inn (i henhold til din konfigurasjon).