Forberedelser til lønnskjøring

Godkjenn stemplingstider, sjekk nye eller deaktiverte medarbeidere, sjekk lønn og fraværs rapporter.

Patrick Gruhn avatar
Skrevet av Patrick Gruhn
Oppdatert over en uke siden

Før du starter lønnskjøringen med data fra Planday er det noen få ting du bør sjekke. Vi anbefaler at du går gjennom listen under. Hvis det skulle oppstå noen spørsmål er det bare å ta kontakt.

Godkjenn timer før du oppretter en lønnsrapport

Som standard er det kun de godkjente timene som er inkludert i lønnsrapporten. Derfor er det lurt å sikre seg at man har godkjent alle stemplingstidene fra Vaktplan > Stemplingsur, og at alle vaktene du ønsker skal være med i lønnskjøringen er godkjent, og viser som grønn i vaktplanen.

Planday Mobile app Screenshot Shells.078.png

Oppdater medarbeiderdata I ditt lønnssystem med data fra Planday

Hvis du oppdaterer medarbeiderdata i ditt lønnssystem basert på data fra Planday, bør du ta ut en rapport [EN] med endringene som ble gjort under den siste lønnsperioden.

• Gå til Medarbeidere > Medarbeidere > Verktøy > Eksporter data

• Velg typen Medarbeiderendringer, og velg feltene du ønsker å undersøke for endringer.

• Inkluder deaktiverte medarbeidere.

• Velg Eksporter data.

Rapporten vil inkludere data til nye ansatte, medarbeidere hvor informasjonen har blitt endret, og personer som har forlatt bedriften. Denne informasjonen er nyttig for å holde alt oppdatert i lønnssystemet.

Eksporter lønnsfilen

Eksporter lønnsfilen fra Lønn > Lønnseksport

• Velg start- og sluttdato for lønnsrapporten.

• Velg hvilke medarbeidere, personalgrupper eller avdelinger som skal inkluderes. Du kan skreddersy valget av medarbeidere og personalgrupper ved å bruke filteret.

• Du kan sette avanserte eksport muligheter som vaktstatus, og sortering av data i eksport filen.

• Velg fil format basert på hvilket lønnsoppsett du har.

• Klikk Forbered rapport og last ned filen.

Filen inkluderer all lønnsinformasjonen og vi anbefaler at du ser gjennom dokumentet før du gir det videre til lønnsansvarlig som skal utbetale lønn. Rapporten inkluderer også eventuell godkjent ferie.

Tilpasset utvalg av medarbeidere

Du kan velge ansatte og medarbeidergrupper i et mer avansert utvalg ved å bruke filtre. Dette gir deg mer kontroll over hvem som skal inkluderes i eksportfilen. Velg Egendefinert utvalg av medarbeidere og trykk Velg medarbeidere og trykk deretter Filtre for å velge mellom Personalgrupper eller Medarbeiderttyper. Når du har valgt dine ansatte, trykk Lagre for å inkludere dem i eksportfilen.

Eksporter fraværsrapport

Den siste filen som er relevant å inkludere er ferie- eller fraværsrapporten. Den kan bli eksportert fra Vaktplan > Fraværssøknader > Eksporter > Eksporter ferie

• Velg start- og sluttdato.

• Fravelg Søkt og Avvist ferie.

• Tilvelg Utelukker dager utenfor periode.

• Klikk på Lag rapport og Hent fil for å få rapporten.

Denne rapporten vil hjelpe med å få et overblikk over avholdt ferie (i dager og timer) fra en fast feriekonto (OBS! Ikke opptjent ferie).

Planday Mobile app Screenshot Shells.083.png