Lønn & Omsetning
Slik velger du betalingsperiode

Velg betalingsperiode for å kunne bestemme når det utbetales lønn til en medarbeider. Dette gjelder både fastlønnede og timelønnede.

Anton E avatar
Skrevet av Anton E
Oppdatert over en uke siden

🎯 For administratorer som søker tilpasning til behandling av lønn.

Hva er en betalingsperiode?

En betalingsperiode bestemmer hvor ofte medarbeidere vil bli lønnet/ få utbetalt lønn. Dette gjelder både for time- og fastlønnede.

Du kan stille inn betalingsperiode for hver medarbeider ved å gå til Medarbeidere > Rediger medarbeider > Ansettelse > Betalingsperiode.
Standardinnstillingen er Månedlig, hvilket er valgt på forhånd for alle medarbeidere med mindre du endrer det.

Når du henter en lønnsrapport fra Lønn > Lønnseksport, kan du velge hvilken betalingsperiode du ønsker å inkludere.

Hvilken betalingsperiode skal du velge?

Du har sikkert allerede en betalingsperiode som passer til virksomheten din og det markedet den befinner seg på. Ut over standardinnstillingen Månedlig kan medarbeiderne foretrekke å bli betalt oftere f.eks. ukentlig eller hver andre uke, hvilket gir dem fler muligheter. Du skal dog være oppmerksom på at det kan være tidskrevende å skulle kjøre lønninger hyppig hvis du har mange medarbeidere.

Du har følgende muligheter å velge mellom når du innstiller en betalingsperiode:

• Per måned (automatisk) - Medarbeidere får timelønn beregnet for hele måneden eller en fast innkomst. Denne muligheten er velegnet til medarbeidere med fast lønn.

• Hver andre uke - også kjent som to-ukers eller 14 dagers lønnsperiode. Medarbeiderne får deres timelønn beregnet for to uker. Denne muligheten er velegnet for timelønnede medarbeidere.

• Per uke - Du kan bruke denne hvis du ønsker å utbetale medarbeidere ukentlig.

• Hver 4. uke - Du kan velge denne betalingsmuligheten hvis du ønsker å utbetale lønn hver 4 uke (i motsetning til hver kalendermåned). Denne betalingsperioden egner seg godt til timelønnede medarbeidere.

Slik inntaster eller endrer du en medarbeiders betalingsperiode

Du kan endre en medarbeiders betalingsperiode ved å gå til Medarbeidere > klikk på medarbeiderens navn og velg Rediger > gå til Ansettelse > skroll ned til Betalingsperiode.

Når du endrer en betalingsperiode, skal du angi når den pågjeldende betalingsperioden skal tre i kraft. Innstill dette ved å velge en dato under Gyldig fra. Endringen trer i kraft fra kl. 00:00 den valgte dagen.

Slik inntaster eller redigerer du en medarbeiders fastlønn

Du kan inntaste eller endre en medarbeiders lønn ved å gå til Medarbeidere > klikke på medarbeideren navn > Rediger > gå til Ansettelse > skroll ned til Fastlønn og klikk på Rediger lønn.

Eksport av spesifikke betalingsperioder i Lønnsdataeksporten

For å lage en lønnkjørsel for en spesifikk betalingsperiode skal du gå til Lønn > Lønnseksport siden.

Her kan du under Lønnsintervall velge en betalingsperiode ved å fravelge de du ikke behøver i den ønskede rapporten. Velg et Datointervall for å forberede rapporten.

Fra Lønnseksport siden skal du trykke Forbered rapport, og deretter Download PDF for å eksportere informasjonen. Du kan bruke denne filen til å se gjennom om alt ser korrekt ut, før du eksporterer en CSV eller integrasjonsspesifikk rapport.

Du kan få fler opplysninger i artikkelen Forberedelser til lønnskjøring.

Se relevante artikler: