Vakter
Opprette, flytte, kopiere og slette vakter
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen går vi gjennom det grunnleggende rundt å opprette, kopiere, flytte og slette vakter på vaktplanen.

Opprette vakter

For å opprette en vakt klikker du på vaktplanen der du ønsker å opprette vakten. Vakter kan opprettes i hvilken som helst av de tre visningene: Grupper, Medarbeidere og Vaktplanfunksjoner.

Flytte vakter ved å dra og slippe

For å flytte en vakt trenger du bare å dra og slippe den der du vil. Denne funksjonen er spesielt nyttig hvis du skal tildele ledige vakter i visningen Medarbeidere. Bare dra en ledig vakt og slipp den for å tildele den til en medarbeider.

Kopiere vakter

Hvis du har den samme vakten på flere dager, kan du kopiere vakten ved å bruke ALT/Option (Mac) eller ALT(Windows) og plassere en kopi av vakten der du trenger den.
For å kopiere en vakt holder du inne ALT/Option (Mac) eller ALT (Windows) og drar den dit du vil ha den kopiert.

Slette vakter

Vakter kan slettes individuelt, eller du kan slette alle vakter i en enkelt uke på en gang.
Slette en enkelt vakt: Klikk på vakten og deretter på Slett nederst i dialogboksen.
Slette alle vakter i en uke: Gå til Verktøy i øvre høyre hjørne og velg Slett denne uken.

Opprette, flytte, kopiere og slette vakter i Malredigering

Malredigering fungerer på samme måte som vaktplanen. Du kan opprette, flytte og kopiere vakter på nøyaktig samme måte ved å gå til Vaktplan > Maler.
For å slette en hel uke i en mal velger du søppelbøtteikonet for uken du vil slette.