Gå til hovedinnhold

Flytt, kopier, slett eller godkjenn vakter

Lær essensielle handlinger for å jobbe med vakter i Planday på web og i Planday-appen.

Skrevet av Christopher R

🔓 Adgangsnivå i Planday: Administrator, Vaktplan admin.

🌐 Abonnement: Alle

⏱️ Lesetid: 3 min.

Nødvendige trinn: Opprette og redigere vakter

ℹ️ Viktig å lese: Vaktplanlegging forklart

  • Disse eksemplene bruker som standard Medarbeider-visning, men funksjonaliteten er den samme i andre vaktplanvisninger.

  • Skjermbilder kan variere litt mellom Android og iOS, men stegene er like.



Slik flytter du vakter på vaktplanen

For å flytte en vakt drar og slipper du vakten til ønsket dag for medarbeideren.

  • Dette er spesielt nyttig i medarbeider-visning, hvor du kan dra ledige vakter direkte til en medarbeider for å tildele den

  • Hvis en ledig vakt er tilknyttet en annen personalgruppe enn medarbeiderens, må du først velge riktig personalgruppe.

Flytt vakter i Planday-appen

  • Trykk og hold på en vakt, velg Flytt, og trykk der du vil plassere den.

  • Sørg for at det blå plusstegnet vises før du kan flytte vakten til beliggenheten.

💡 Du kan også endre datoen på en vakt direkte i Vaktredigering ved å trykke én gang på vakten.


Slik kopierer du vakter i Vaktplan

Det finnes noen måter å kopiere en vakt på:

  • Opsjon 1 – Hold inne Alt/Option (Mac) eller Alt (Windows) og dra vakten til den nye beliggenheten i vaktplanen til et grønt plusstegn vises.

  • Opsjon 2 – Klikk på de tre prikkene på en eksisterende vakt, og velg Kopier vakt for å duplisere den.

  • Opsjon 3 – Kopier en vakt til valgte dager når du oppretter en vakt. Velg Vaktkopier, velg dager og antall vakter, og velg deretter Opprett.

Kopierte vakter bruker de samme innstillingene som den opprinnelige vakten. Du kan se gjennom og redigere dem i vaktplanen.

Kopier vakter i Planday-appen

  • Trykk og hold på en vakt, velg Kopier, og trykk der du vil plassere den.

  • Sørg for at det blå plusstegnet vises før du kan duplisere en vakt til beliggenheten.


Slik sletter du vakter fra Vaktplan

Du har flere måter å slette vakter på:

  • Alternativ 1 – Åpne en vakt og velg Slett nederst i redigeringsvinduet.

  • Alternativ 2 – Klikk på de tre prikkene på en vakt og velg Slett vakt.

  • Alternativ 3 – Huk av for en eller flere vakter og trykk Slett i redigeringslinjen.

  • Alternativ 4 – For å slette alle vakter for uken, gå til Vaktplan > Verktøy > Slett denne uke.

Notat: Når du sletter, vurder å varsle medarbeidere via Planday-beskjed eller SMS (SMS-kostnader kan påløpe).

Slett en vakt fra Planday-appen

  • Trykk og hold på vakten, velg Slett, og bekreft.

    • Du kan eventuelt varsle medarbeideren ved å aktivere glidebryteren.

  • Hvis du redigerer en vakt, bla ned for å finne alternativet Slett vakt.


Slik godkjenner du vakter fra Vaktplan

Vennligst merk: Hvis du bruker stemplingsur i Planday, se Slik administrerer og godkjenner du timelister i Planday.

​Du har flere alternativer for å godkjenne vakter fra Vaktplan-siden:

  • Alternativ 1 – Åpne en vakt, velg alternativet Godkjenn vakt for lønn og trykk lagre.

  • Alternativ 2 – Velg en eller flere vakter og trykk på Godkjenn-knappen i handlingslinjen for å godkjenne.

  • Alternativ 3 – Hold musepekeren over en vakt, klikk på de tre prikkene og trykk Godkjenn.

  • Alternativ 4 – For flere vakter, gå til Verktøy > Godkjenn flere vakter, velg dagene og trykk Godkjenn.

Godkjente vakter vises som grønne i vaktplanen. Å godkjenne vakter markerer dem som fullført og klar for lønn.

Godkjenn vakter i Planday-appen

Trykk på en vakt, bla ned til Lønn, merk av for Godkjenn for lønn, og bekreft ved å trykke på Publiser enten øverst til høyre eller nederst på siden. (Bekreft med ✔️ (Android) eller Publiser (iOS).)

Merk: Kladdvakter kan ikke godkjennes for lønn.

Hvis du bruker Timelister-funksjonaliteten, se veiledningen nedenfor:

  • I førespørsler-widgeten, trykk på Timelister.

  • Velg en timelisteoppføring og trykk Godkjenn. Om nødvendig, trykk på Timelisten for å gjøre rettelser før godkjenning.

Merk: Mobilappen viser bare ventende vakter som du har tillatelse til å godkjenne.


Svarte dette på spørsmålet?