Vakter
Ledige vakter, Vaktsøknader og Vaktbytter
Oppdatert over en uke siden

Medarbeidere kan bytte vakter, søke om ledige vakter og tilby vaktene sine til andre medarbeidere som har de riktige ferdighetene. Som standard blir ingenting endret uten godkjenning fra en leder.

Bruk av ledige vakter

Når du planlegger, kan du la vakter stå ledige hvis du vil at medarbeidere skal kunne søke om dem basert på ferdighetene sine. Det gjør du ved å følge disse trinnene:

• Opprett en vakt, tildel den til en personalgruppe eller vaktplanfunksjon, angi start- og sluttidspunkt, og opprett den som en ledig vakt.

• Vent på at medarbeidere søker om vakten.

• Tildel vakten og varsle medarbeideren som fikk den godkjent.

Først oppretter du en ledig vakt. Dette kan du gjøre i alle de tre visningene Medarbeidere, Grupper og Vaktplanfunksjoner.

Deretter kan en medarbeider søke om den ledige vakten, enten i mobilappen eller på PC.

En leder kan bekrefte vaktsøknaden og varsle medarbeideren.

Vaktbytter

Avhengig av innstillingene på Planday-kontoen din kan medarbeidere bytte vakter med hverandre hvis de er tilordnet til samme personalgruppe. Som standard må en leder godkjenne vaktbytter.

Vaktbytter fungerer slik:

• En medarbeider gir bort en vakt til en annen medarbeider eller gjør den tilgjengelig for søknader fra andre.

• Den andre medarbeideren godkjenner overtakelsen, eller medarbeidere søker om vakten som en ledig vakt.

• En leder godkjenner eller avslår byttet, medarbeiderne varsles, og planen oppdateres tilsvarende.

Varslingsinnstillinger for byttesøknader og vaktsøknader

Ledere kan tilpasse sine varslinger om bytte- og vaktsøknader slik det passer dem. Som standard vises ventende handlinger i oversikten i både mobilappen og PC-versjonen. Tilleggsvarslinger kan settes opp under Innstillinger > Varslinger.