Hvordan legge inn tilgjengelighet
Oppdatert over en uke siden

Tilgjengelighet gir deg all informasjonen du trenger for å sette opp tilgjengelige medarbeidere på alle vakter. Dette bidrar til å redusere antall vaktbytter, manglende oppmøter og ledelsesstress knyttet til å sette sammen en vaktplan som fungerer for virksomheten din.

Slik fungerer tilgjengelighet:

• Medarbeidere registrerer sin tilgjengelighet i mobilappen eller på PC

• Medarbeidernes tilgjengelighet vises på vaktplanen: grønn for tilgjengelig, rød for utilgjengelig

• Ledere bruker informasjonen til å sette sammen vaktplaner som imøtekommer medarbeiderne i størst mulig grad

Som leder kan du fremdeles sette opp medarbeidere på tidspunkter de er utilgjengelige på, men tilgjengelighet gir deg nyttig informasjon.

Slik registrerer medarbeidere sin tilgjengelighet i mobilappen

Navigasjon: Konto > Tilgjengelighet

Når medarbeidere oppgir tilgjengelighet, kan de legge til kommentarer for å gi ledere mer kontekst.

Slik registrerer medarbeidere sin tilgjengelighet på PC

Navigasjon: Forside > Din tilgjengelighet > Rediger alle

Vi anbefaler å registrere tilgjengelighet i appen, da den er mer brukervennlig enn på PC.

Bruke tilgjengelighet ved planlegging

Navigasjon: Vaktplan > Vaktplan > Opprett vakt

Når du oppretter en vakt og medarbeidere har registrert sin tilgjengelighet, vil du se statusen deres når du arbeider med vaktplanen.
Som leder er det din avgjørelse å tilpasse vaktplanen til dine medarbeideres tilgjengelighet, og enkelte ganger kan du havne i situasjoner der det rett og slett er umulig å etterkomme alle ønsker.
Tilgjengelige medarbeidere vises med en grønn tommel opp ved siden av seg. Medarbeidere som har oppgitt at de er utilgjengelige, vises med en rød tommel ned.
Hvis medarbeiderne har lagt til en kommentar, vil dette også vises ved planlegging.

Endre alternativer og intervaller for tilgjengelighet

Navigasjon: Innstillinger > Vaktplan > Bytte > Tilgjengelighet

Hvis du ikke får informasjonen du trenger når medarbeidere velger mellom alternativene Tilgjengelig og Utilgjengelig, kan du endre til et av de andre tilgjengelige alternativene:

• Intervaller

• Velg start- og sluttidspunkt

Intervaller: Du kan sette opp intervallene medarbeidere kan velge mellom når de markerer sin tilgjengelighet.
Velg start- og sluttidspunkt: Dette alternativet lar medarbeiderne dine velge et start- og sluttidspunkt for når de er tilgjengelige eller utilgjengelige hver dag.