🔓 Tilgangsnivå i Planday: Administrator
🌐 Abonnement: Alle
⏱️ Lesetid: 2 min
✅ Påkrevde steg: Opprett og rediger Personalgrupper
ℹ️ Viktig lesestoff: Forstå strukturen i Planday eller Slik organiserer du Planday-arbeidsområdet ditt
Notat: I Planday er begrepet «Slett» erstattet med «Arkiver» for personalgrupper. Arkivering deaktiverer grupper fra aktiv bruk, samtidig som historiske data bevares – noe som sikrer bedre kontinuitet for analyse av tidligere vaktplaner og gruppedetaljer.
Slik arkiverer du personalgrupper
Før du arkiverer en Personalgruppe, så sjekk gjennom følgende viktige punkter. Personalgrupper definerer Vaktplanene dine, så hvis du sletter en så vil dette påvirke eksisterende vaktplaner:
Vakter som allerede er knyttet til den slettede Personalgruppen vil forbli synlige og påvirker fortsatt lønn.
Nye vakter kan ikke opprettes for den slettede gruppen.
Tildelte vakter knyttet til den slettede gruppen kan ikke lenger byttes.
Ledige vakter knyttet til den slettede gruppen kan ikke forespørres eller bli tildelt en ansatt.
Å flytte medarbeidere til andre grupper etter at en gruppe er slettet kan påvirke lønn hvis lønnssatser er ulike eller vakter overlapper.
Tips: I de fleste tilfeller bør du omfordele vakter eller opprette en ny personalgruppe før du sletter en eksisterende, for å unngå problemer med vaktplanen eller lønnen.
Trinn for å arkivere en personalgruppe
Gå til Medarbeidere > Personalgrupper
Finn gruppen du vil slette, og klikk på blyant ikonet
Fra redigeringsvisningen klikker du på Arkiver og bekrefter.
Notat: Det er ikke mulig å arkivere en personalgruppe hvis den er knyttet til aktive funksjoner i vaktplanen. For å fortsette må du først fjerne alle vakter som er koblet til disse funksjonene, slette selve funksjonen/funksjonene og deretter kan du arkivere gruppen.
Slik gjenoppretter du en Personalgruppe
Hvis du har arkivert en personalgruppe, men trenger den tilbake, kan du enkelt gjenopprette den:
Gå til Medarbeidere > Personalgrupper
Klikk Gjenopprett Personalgruppe (øverst til høyre)
Velg gruppen du vil gjenopprette
Velg om du vil beholde medlemskapene slik de var før du slettet den


