Lønn & Omsetning
Administrasjon av fastlønnede medarbeidere
Oppdatert over en uke siden

Funksjonen for fastlønnede medarbeidere i Planday tilbyr alternativer for å administrasjon av lønnskostnader når du har medarbeidere som ikke er timebetalt. Denne artikkelen veileder deg gjennom konfigurasjonsprosessen og finner det alternativet som passer best for deg.

Merk: Hvis du har administrert fastlønnede medarbeidere i Planday før februar 2019, da denne funksjonen ble lansert, må du ta hensyn til et par viktige ting før du fortsetter konfigureringen. Du finner mer informasjon nedenfor.

Konfigurering av fastlønnede medarbeidere

For det formål å gjøre lønnsprosenten så nøyaktig som mulig, tilbyr funksjonen for fastlønnede medarbeidere tre måter å allokere lønnskostnader på i vaktplanen. Du kan velge å ha lønnskostnaden som en fast månedslønn, eller dersom du foretrekker det, kan nå lønnskostnaden fordeles utover som et gjennomsnittlig beløp per virkedag i en gitt måned. Det tredje alternativet er å administrere fastlønnede medarbeidere i Planday uten at deres lønn påvirker kostnadene i vaktplanen, ved å ikke tilordne dem en lønn.

For å legge inn en medarbeiders lønn kan du gå til Personer, finn vedkommende medarbeider og velg blyant-ikonet til høyre for opplysningene. I Rediger medarbeider-menyen finner du feltet for Månedslønn, og der velger du Ny månedslønn.

Planlagte arbeidstimer

• Månedslønn: Med dette alternativet vil vaktplanens gjennomsnittlige timekostnad bestemmes av månedslønnen fordelt på antall planlagte arbeidstimer i vedkommende måned. Vaktplanens samlede kostnader vil derfor aldri avvike fra månedslønnen. For eksempel vil den gjennomsnittlige timekostnaden for en medarbeider som får GBP 4200 i måneden og som er satt opp med 120 arbeidstimer i en gitt måned, være GBP 4200 delt på 120. Det gir en timelønn på GBP 35. Startdagen for lønn er den datoen i måneden hver lønnsavregning begynner. Verdien kan ikke overstige 28, i og med at februar ikke har flere dager bortsett fra skuddår.

• Planlagte arbeidstimer: Med dette alternativet vil vaktplanens samlede kostnad for en fastlønnet medarbeider baseres på en timelønn som beregnes utfra månedslønnen delt på antall avtalefestede arbeidstimer. Denne timelønnen ganges så med det antall arbeidstimer som er planlagt for medarbeideren i en gitt måned. Som følge av dette, kan vaktplanens lønnskostnader avvike fra medarbeiderens månedslønn dersom de er satt opp til å arbeide mer eller mindre enn det antall timer som er avtalefestet. For eksempel vil en medarbeider med GBP 4200 i måneden og en avtalefestet arbeidstid på 120 timer, som er satt opp med 160 arbeidstimer, ha en timelønn på GBP 4200 delt på 120, det vil si GBP 35. Denne timelønnen ganges så med 160, og vi får GBP 5600.

Virkedager

Med dette alternativet settes kostnaden til et gjennomsnitt per dag. Vaktplanens gjennomsnittlige dagskostnad bestemmes av månedslønnen fordelt på antall virkedager i vedkommende måned. Den samlede lønnskostnaden for en fastlønnet medarbeider vil derfor aldri avvike fra månedslønnen. Den gjennomsnittlige daglige lønnskostnaden kan variere fra måned til måned avhengig av antall virkedager i den måneden. Hvis en fastlønnet medarbeider er tilknyttet mer enn én avdeling, har du muligheten til å velge hvilken avdeling kostnadene skal allokeres til.

Ingen allokering

Med dette alternativet holdes en medarbeiders lønn utenfor vaktplanens lønnskostnader. Den blir likevel lagt til i lønningsrapporten.

Merknader for tidligere versjon av funksjon for fastlønnede medarbeidere

Som nevnt i artikkelens innledning, hvis du har brukt funksjonen for fastlønnede medarbeidere før februar 2019 har du antagelig en konfigurasjon som må justeres, før du kan ta i bruk den oppdaterte funksjonen for fastlønnede medarbeidere. Vi har tidligere brukt tre forskjellige metoder for å omgå de forhenværende begrensningene. Når du ha identifisert hvilken konfigurasjon du nå har, kan du følge instruksjonene for å fortsette:

Brukere av faste kostnader:

En bruker av faste kostnader er en liksom-medarbeider opprettet i Planday som betales per vakt og som finnes nederst på vaktplanen. Denne medarbeideren har vanligvis alle administrasjons-/lønnskostnadene som skal legges til vaktplanen. Vi anbefaler at du tar kontakt med kundestøtte for å få hjelp til å gå over fra denne metoden til funksjonen for fastlønnede medarbeidere.

Betalt per vakt:

Hvis konfigurasjonen din omgår begrensingene ved å bruke «betalt per vakt», blir lønnen til fastlønnede medarbeidere beregnet og fordelt over fem dager. (I enkelte tilfeller kan det være mer eller mindre enn fem dager, avhengig av den ukentlige vaktplanen). Det er to trinn som skal følges i dette scenarioet:

1. Gå til Personer og finn medarbeideren, velg blyant-ikonet til høyre for vedkommende navn, og velg Grupper og Timesatser. Her kan du sette verdien for «betalt per vakt» til null for deres personalgruppe.

2. Gå deretter til Innstillinger > Vakttyper, finn Vakttypen som kalles «Ekstravakt», velg det røde slette-ikonet til høyre og bekreft.

Når dette er gjort, kan du sette opp medarbeiderens lønn ved hjelp av trinnene beskrevet i begynnelsen av denne artikkelen.

Tilleggskostnader, lønn:

Konfigurasjon med tilleggskostnader innebar å sette medarbeidernes lønn til null, beregne summen av lønningene deres, og så legge inn dette beløpet som en tilleggskostnad for lønn. Dette ble satt opp i Innstillinger > Omsetning > Månedsbudsjett For å bruke den nye funksjonen for fastlønnede kan du ganske enkelt fjerne disse tilleggskostnadene.