Slik setter du opp opptjente fraværskontoer
Oppdatert over en uke siden

Hvis du allerede bruker Plandays fraværsmodul, og du vil bytte til å bruke de nye opptjente fraværskontoene, kan du følge trinn-for-trinn-veiledningen for Overgang til de nye fraværskontoene.

Slik setter du opp opptjente fraværskontoer:

Gå til Innstillinger > Fravær > Kontotyper.

Klikk på "Opprett" og velg "Opparbeidet feriekonto".

Trinn 1 av 3:

• Navn: Gi kontoen et navn.

• Beskrivelse: Valgfritt felt for å legge til en beskrivelse for kontoen.

• Forny automatisk: Hvis du vil at kontoen skal fornyes automatisk ved slutten av oppsparingsperioden.

• Oppsparingsperiode - Årlig startdato: Datoen kontoen skal begynne å opptjene fra hvert år. For norsk konto: La stå på 1 januar.

• Oppsparingsperiode - Varighet: Hvor mange måneder skal oppsparingsperioden være (1-12 måneder). For norsk konto: La stå på 12 måneder.

• Avviklingsperiode - Årlig startdato: Datoen man skal kunne bruke opptjent ferie fra. For norsk konto: La stå på 1 januar.

• Avviklingsperiode - Varighet: Hvor mange måneder skal de ansatte kunne bruke opptjent ferie (1-52 måneder). For norsk konto: La stå på 12 måneder.

• Neste: Gå til neste trinn

Trinn 2 av 3:

• Oppspart som: Du kan velge mellom dager eller timer. For norsk konto: Velg dager.

• Startsaldo: du har muligheten til å angi en startsaldo for kontotypen. Denne verdien vil være startsaldoen på alle kontoer både nå og i fremtiden. Startsaldoen kan senere overskrives i din ansattes individuelle kontoer for hver periode.

• Oppsparingsratio:

• For Dager velg mellom "Prosent", "Dager per måned", "Dager per år" eller "Ikke bruk". For norsk konto: Velg Ikke bruk.

• For Timer velg mellom "Prosent", "Timer per dag", "Timer per måned" eller "Ikke bruk". For norsk konto: Velg Ikke bruk.

• Maksimal godtgjørelse / CAP: Velg mellom "Dager per måned", "Dager per år", "Timer per dag" eller "Timer per måned" og skriv inn maksimalt tillatt opptjening per perioden du har valgt. La stå tomt for ubegrenset. For norsk konto: La stå tom.

• Krav til opptjening: (kun tilgjengelig dersom kontoen har opptjeningsgrad per dag/måned/år.) Velg om kravene til opptjening skal baseres på kun opptjeningsgrad, eller avhenge av godkjente vakter i vaktplanen. For norsk konto: Dette feltet vil ikke vises.

• Arbeidstimer per dag: (kun tilgjengelig hvis det opptjenes i timer) Velg hvor mange timer en arbeidsdag skal telle som. Det kan baseres på et gjennomsnitt på 12, 13 eller 52 uker, eller fastsette timer per dag. For norsk konto: Dette feltet vil ikke vises.

• Lønnet ferie: Velg om utbetalingen av ferie skal være basert på gjennomsnittlig 12, 13 eller 52 uker, eller angi en fast sats. For norsk konto: Velg Ikke bruk.

• Neste: Gå til neste trinn

Trinn 3 av 3:

• Medarbeidertyper: Velg hvem som kan få denne kontotypen. Det kan være en eller flere, eller "alle".

• Avdelinger: Velg hvilke avdelinger kontoen skal gjelde for.

• Personalgrupper: Velg hvilke personalgrupper kontoen skal gjelde for.

• Opprett automatisk: Hvis kontoen skal opprettes automatisk for alle ansatte når de opprettes i systemet.
    ​Kontoen opprettes kun for ansatte som tilhører en av de valgte medarbeidertypene ovenfor.

• Negativ balanse: Velg om kontoen kan ha en negativ balanse og hvor mange dager den kan gå inn i en negativ verdi.

• Maksimalt antall sammenhengende fraværsdager: Velg hvor mange dager på rad de ansatte kan be om ferie. Dette følger kalenderens tidsrom, så alle dager i uken, mandag til søndag, er inkludert i denne regelen. For norsk konto: Om dette ikke er aktuelt, la stå på Ubegrenset.

• Overføring - Tillat overføring av ferie til neste periode: Hvis denne boksen er krysset av, er det mulig å overføre når som helst (dager eller timer) ved slutten av en ferieperiode til den nye feriesaldoen.
    Hvis dette er aktivert, kan du angi X antall dager det er tillatt å overføre til neste forbruksperiode. Dette settes alltid i ‘dager’, selv om kontoen er på timer, så vil den se på innstillingene du har satt i trinn 2 av oppsettet under “Arbeidstimer per dag”.

• Angi tidsbegrensing for overføring: Hvis dette er krysset av kan du velge en tidsbegrensning for når feriedagene som er overført fra forrige periode skal brukes.

• Lønn - Lønnsart: Denne koden vil vises i Lønnsrapporten du kan trekke fra Planday.
    OBS: Slik det er nå er ikke dette satt opp til å kunne brukes til å sende data til lønnssystemer, så det er kun til intern bruk for deg som kunde.

• Førsteprioritet: Valg: "Ingen prioritet", "Førsteprioritet", "Siste prioritet". Det kan være flere kontotyper i hver prioritet. "Ingen prioritet" betyr alltid tilgjengelig. "Førsteprioritet må alltid være brukt opp (mindre enn 1 dag igjen) før "Siste prioritet" kan brukes.

• Avanserte opplysninger: sørg for å ta hensyn til Helligdagskalenderen (slik at de ansatte ikke ved et uhell bruker feriedager til lovlige helligdager).
    Dette kan også settes individuelt på hver enkelt ansatts konto senere.